Първата дама на Украйна Олена Зеленска призова американските законодатели да

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска призова американските законодатели да
Коментари Харесай

Олена Зеленска пред Сената: Дайте още оръжия, това са Игрите на глада на Русия СНИМКИ+ВИДЕО

Първата дама на Украйна Олена Зеленска прикани американските законодатели да обезпечат повече помощ на нейната татковина, до момента в който тя се бори против петмесечната съветска инвазия, която Зеленска назова " Игрите на глада на Русия ". Според нея американските оръжия могат да оказват помощ за обезпечаването на " взаимна огромна победа ".



" Оставаме изцяло разрушени, когато светът ни е погубен от войната. Десетки хиляди такива светове бяха унищожени в Украйна ", сподели тя посредством преводач в прочувствена 15-минутна тирада пред членовете на Камарата на представителите и Сената.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски сподели видеоклипове на деца, за които са били ранени или убити, в това число тригодишно момче, което в този момент се учи да употребява протези с цел да се движи. " Колко деца като него има в Украйна? Колко фамилии като това към момента могат да бъдат унищожени от войната? Това са " Игрите на глада на Русия ", сподели тя, имайки поради известната литературна и кино поредици, в които хората се преследват един различен.

" Моля за оръжия, оръжия, които няма да бъдат употребявани за водене на война на непозната земя, а за отбрана на дома и правото да се събудиш жив в този дом ", прикани Зеленска. " Отговорът е тъкмо тук, във Вашингтон. Помогнете ни да спрем този гнет против украинците. Това ще бъде нашата обща огромна победа в името на живота, свободата и търсенето на благополучие. "

Съединени американски щати са дали 8 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна от началото на войната, в това число 2,2 милиарда $ през последния месец, споделят от администрацията на президента Джо Байдън.

Членовете на Конгреса реагираха топло в сряда и споделиха, че са подготвени да разрешат повече.

" Те не желаят американски бойци ", сподели сенаторът републиканец от Южна Каролина Линдзи Греъм след речта. " Те желаят американски оръжия. Мисля, че в този момент е моментът да съставим още един пакет за помощ, с цел да преминем през 2023 година с доставка на съвременни оръжия и икономическа помощ, с цел да останем в борбата. "

Ричард Блументал, сенатор демократ от Кънектикът, сподели: " Това, което видяхме тук, беше човешка покруса тъкмо пред очите ни, убити почтени хора. Защо? Защото са украинци. Това е геноцид. Това се случи през Втората международна война и би трябвало да бъде спряно..

Зеленска сподели: " Войната не е свършила. Терорът продължава и аз се обръщам към всички вас от името на убитите, от името на хората, които изгубиха ръцете и краката си, от името на тези, които към момента са живи и здрави и тези, които чакат фамилиите си да се върнат от фронта. Моля за оръжия, оръжия, които не могат да се употребяват за водене на война на непозната земя, а за отбрана на дома и правото да живееш живот в него. Поисках системи за противовъздушна защита, с цел да не убиват ракетите... деца в количките им, да не унищожават домове на децата и да не убиват цели фамилии. "

Зеленски сподели, че чака " обилни резултати " от срещите на брачната половинка му във Вашингтон. Тя се срещна във вторник в Белия дом с Джо Байдън и първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция " за гарантиране на личната си сигурност. Зеленска приключи изявлението си, като разказа съветската инвазия като тероризъм и я свърза с опита на Америка от сходни офанзиви.

" Америка за жалост знае от личен опит какво съставляват терористичните офанзиви и постоянно се е стремяла да победи тероризма ", сподели тя. " Помогнете ни да спрем този гнет против украинците и това ще бъде нашата обща огромна победа в името на живота, свободата и преследването на щастието на всеки човек, всяко семейство. "

" Това е, което апелирам аз и брачният партньор ми не като президентска двойка, а като родители и деца на техните родители. Защото желаеме всеки татко и всяка майка да може да каже на детето си, заспивай умерено, няма да има повече въздушни удари, никакви повече ракетни удари. Прекалено доста ли е за предпочитание? "

Законодателите в залата я приветстваха, когато тя приключи речта си.





Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР