Първата дама на САЩ Джил Байдън потегли към Лондон, за

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън потегли към Лондон, за
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ пое към Лондон за коронацията на крал Чарлз Трети

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън потегли към Лондон, с цел да участва измежду гостите на коронацията на английския крал Чарлз Трети, съобщи Асошиейтед прес.

Тя самата заяви това в Туитър, където акцентира, че това е първата коронация от 70 години насам. " Чест е да съставлявам Съединени американски щати за този исторически миг и да ознаменувам специфичната връзка сред нашите страни ", акцентира тя.
 

— Jill Biden (@FLOTUS)

Джил Байдън е била на 2 години, когато кралица Елизабет Втора е била коронясана през юни 1953 година

По време на визитата си в Лондон първата дама на Съединени американски щати ще насочи напъните си и в по този начин наречената мека дипломация . Тя пътува дружно с една от внучките си - Финеган. Днес първата дама ще прекара част от деня на " Даунинг стрийт " 10, формалната резиденция на английския министър председател Риши Сунак, където ще беседва с премиершата Ашката Мърти. После двете ще имат среща с ветерани от войните и с техни фамилии. След което ще посетят учебно заведение . Насред тази натоварена стратегия първата дама на Съединени американски щати ще се отбие и в американското посолство в Лондон за среща с личния състав. Вечерта ще бъде на банкет в Бъкингамския замък , даван от краля.

Утре Джил Байдън ще съставлява страната си на церемонията по коронацията в Уестминстърското абатство.

В неделя тя ще се включи в един от празничните обяди, този даден във връзка коронацията от премиера и брачната половинка му в тяхната резиденция на " Даунинг стрийт ", след което ще се прибере във Вашингтон.      
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР