Първата дама на Хаити, оцеляла при атаката, в която бе

...
Първата дама на Хаити, оцеляла при атаката, в която бе
Коментари Харесай

След атентата: Първата дама на Хаити е в критично състояние

Първата дама на Хаити, оживяла при офанзивата, в която бе погубен брачният партньор й, е в сериозно положение и се поставят старания да бъде откарана до Маями за лекуване. Това заяви през днешния ден хаитянският дипломат във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

 Убиха президента на Хаити (видео) Виж още

" Тя е в устойчиво, само че сериозно положение ", сподели посланикът Бочит Едмънд пред кореспонденти часове откакто незнайни лица гръмнаха президента Жовенел Моиз и брачната половинка му при среднощна офанзива против резиденцията им.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш жигосах през днешния ден убийството на президента на Хаити и прикани виновните за закононарушението да бъдат изправени пред правораздаването.

Той прикани хаитяните да запазят конституционния ред в островната страна, да останат единни против този " непоносим акт " и да отхвърлят насилието. " Обединените народи не престават да поддържат държавното управление и народа на Хаити ", се споделя в изказването на Гутериш, публикувано от неговия представител Стефан Дюжарик.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън окачестви като притеснителна обстановката в Хаити. Той сподели, че се нуждае от повече информация за покушението против Моиз през миналата нощ. То бе осъществено от незнайни към този момент лица в резиденцията му. Преди това Байдън съобщи, че е " покъртен и тъжен " от вестта за убийството на президента на Хаити и нападението против брачната половинка му и изрази готовността на Съединени американски щати да продължат да спомагат за сигурността и сигурността на Хаити.

Външният министър на Франция Жан Ив Льо Дриан също осъди покушението и прикани жителите на отровната страна към успокоение и въздържаност. По думите му това закононарушение, станало по време на " влошен климат в политиката и сигурността ", би трябвало да бъде разкрито до дъно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР