Първата дама Десислава Радева от повече от месец моли държавния

...
Първата дама Десислава Радева от повече от месец моли държавния
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Първата дама натиска Радев да даде мандата на ДБ

Първата дама Десислава Радева от повече от месец моли президента Румен Радев, при положение, че се стигне до разиграване на третия мандат в границите на конституционната процедура за сформиране на постоянно държавно управление, президентът да го връчи не на Българска социалистическа партия а на Демократична България, разкриха извънредно източници на Lupa.bg на " Дондуков " 2. 

Радева е известна като дълготраен симпатизант на десницата, макар че откогато брачният партньор й встъпи в служба в президентството, не е разрешавала да се разкрие тайната на вота й, нито даже е намеквала за кого всекидневно гласоподава. 

По наша информация обаче Деси Радева изрично считала, че единствено с директория в ръцете на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов можело да се стигне до реализирането на постоянен кабинет, даже в границите на плаващо парламентарно болшинство. 

В същото време обаче съветници на президента настойчиво го убеждавали още веднъж да заложи на Българска социалистическа партия, този път като опит за възмездие на шефката на социалистите Корнелия Нинова. Идеята била тя още веднъж да се провали в опитите да откри консенсус за държавно управление и по този начин следващият неуспех и нескончаемата серпантина от избори да бъдат хвърлени като отговорност точно на нейните рамене. 

Засега сюжет, при който Радев да връчи третия изследователски мандат на " Български напредък " на Стефан Янев, бил най-слабо евентуален, разясняват още източниците ни. 
ТЕМА преди 2 часа 800 преди 2 часа 727 преди 22 часа 1393
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР