Първата битка на Франкофонията трябва да е за бъдещето на

...
Първата битка на Франкофонията трябва да е за бъдещето на
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Първата битка на Франкофонията трябва да е за бъдещето на младите



Първата борба на Франкофонията би трябвало да е за бъдещето на младите. Призива насочи френският президент Еманюел Макрон, обръщайки се към повече от 50 държавни водачи, които дружно с него откриха двудневната 17. Среща на Върха на Международната организация на Франкофонията в Ереван.

За Макрон е значимо младите франкофони да имат достъп до обучение, професионални образования и работа, да са ангажирани с градското развиване и културата. Важен акцент в речта му беше равенството сред половете:
" Франкофонията би трябвало да бъде пространството, в което се борим за правата на дамите ".

Макрон изиска още франкофонските парламенти и гражданското общество да имат по-силно въздействие. След него в отбрана на демокрацията се изрече и канадският министър председател Джъстин Трюдо:
" Канада ще продължи пламенно да предизвиква и пази полезности, значими за Международната организация на Франкофонията и за страната ни, каквито са човешките права и френският език ".

Срещата стартира с овации за Шарл Азнавур. Домакинът – арменският министър председател Никол Пашинян – акцентира, че народът му постоянно ще бъде благодарен на твореца.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР