Първата Балканиада по снежен волейбол у нас ще се проведе

...
Първата Балканиада по снежен волейбол у нас ще се проведе
Коментари Харесай

За първи път България ще e домакин на Балканиада по снежен волейбол

Първата Балканиада по снежен волейбол у нас ще се организира под връх Перелик в Родопите . Между 17 и 19 март в шампионата ще вземат участие най-хубавите състезатели от България, Турция и Румъния. Страната ни е от първите, които започнаха да развиват новия спорт , обявиха от Българската федерация по волейбол /БФВ/.

Главен мотор на Балканиадата е Тодор Стоянов , който е президент на Техническата комисия по снежен и плажен волейбол към Балканската волейболна асоциация /БВА/.

Миналата година в България е извършено първото републиканско състезание по снежен волейбол. Спортът се развива най-силно в Европа , а страната ни работи за това взаимно с Италия, Франция, Австрия, Турция и Румъния.

„ У нас към този момент е основан висок стандарт на работа. Президентът на федерацията Любо Ганев е извънредно деен и желае снежният волейбол да бъде на високо равнище в България. Групата, която CEV провежда, създава разпоредбите, избира най-подходящите курорти, дефинира възрастовите групи “ , съобщи Тодор Стоянов.

В Балканското състезание България ще бъде показана от Варна и Плевен при дамите , които приключиха на първите две места на Републиканското състезание. При мъжете  имаме представители от Смолян и Рудозем . Всички тимове ще бъдат регистрирани в понеделник.

Федерацията поръча екипи за тимовете и формалните лица, а топките за шампионата към този момент са изпратени. В първия ден ще има по един мач за всеки отбор , а на идващия – по два. Часовете ще бъдат съобразени по отношение на прогнозата за времето.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР