Първата българска въздушна линейка идва към България от производителя в

...
Първата българска въздушна линейка идва към България от производителя в
Коментари Харесай

Спасяване на въздушното спасяване: Първият медицински хеликоптер каца у нас утре

Първата българска въздушна кола за спешна помощ идва към България от производителя в Италия. Това разгласи министър председателят Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание.
Хеликоптерът ще дойде у нас на следващия ден, 1 февруари, а формалното му показване бъде в петък, 2 февруари, на авиобаза " Враждебна ".

До края на 2026 година страната ни ще разполага с 6 медицински хеликоптера. Базите им са избрани по този начин, че всяко кътче на страната да бъде покрито от най-малко два медицински хеликоптера, сподели министър-председателят.

" Това е нов стадий в незабавната помощ и здравната грижа за българите. Това са избавени животи. Хеликоптерът ще оказва помощ при произшествия, ще транспортира пациенти, ще спомага при донорски обстановки и ще доставя незабавно съоръжение като кръв, медикаменти и инсталация.
За евроскептиците да припомня, че те са закупени с европейски средства по Плана за възобновяване и резистентност.

Въздушните коли за спешна помощ са основни за обезпечаване на незабавна здравна помощ във всяко кътче. Базите им са избрани по този начин, че всяка част на България да е покрита от най-малко два хеликоптера. Така подсигуряваме здравна помощ в така наречен " златен час ", уточни министър-председателят.

Разходите за въздушната помощ за всеки пациент се поемат от страната.

" Първо се наложи да спасяваме въздушното избавяне. Спряхме ликвидацията на сдружението, което беше учредено при кабинета Петков в затворено от служебното държавно управление ", уточни Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР