Първата българска програмата A.L.E.C.O. дава шанс на предприемчиви хора да

...
Първата българска програмата A.L.E.C.O. дава шанс на предприемчиви хора да
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Одобрените кандидати по програма A.L.E.C.O. ще получат над 3500 евро финансиране за стаж в чужбина

Първата българска програмата A.L.E.C.O. дава късмет на предприемчиви хора да заимстват бизнес от най-хубавите в света, а всеки утвърден претендент ще получи над 3500 евро финансиране за стаж в чужбина. Това сподели в Габрово евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, където показа опциите за кандидатстване по първата българска стратегия на Европейския съюз – A.L.E.C.O. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities), чийто създател е той.

A.L.E.C.O. дава опция на 120 европейски бизнесмени да почерпят опит от одобрени в техния отрасъл компании в Съединени американски щати, Израел и Сингапур и откакто се върнат в България, да го приложат на процедура. За пилотната фаза на програмата са обезпечени средства в размер 750 000 евро.

Новаков изясни, че по пътя на триумфа за младите е планувана поддръжка за пътните разноски на всеки участник в размер на 800 евро за Съединени американски щати и Сингапур и 600 евро за Израел. Всеки участник ще разполага с 1000 евро за всеки месец от престоя си.

Програмата предизвиква новоизгряващи бизнесмени, без ограничавания във възрастта, или бъдещи бизнесмени, които са във фаза на учредяване или разгръщане на своя бизнес. Право да аплайват по програмата имат бизнесмени със стартирал бизнес, независимо или в партньорство, през последните 3 години, бъдещи бизнесмени с осъществим бизнес проект и обвързващ ангажимент за пускане на бизнес и бизнесмени, които към този момент са взели присъединяване в програмата „ Еразъм за млади бизнесмени “.

Посредническите организации, пред които се кандидатства са СУ „ Св. Климент Охридски “, Фондация „ Клъстер осведомителни и информационни технологии “, Фондация „ Помощ за благотворителността в България “. В развой на утвърждение е и Търговско-индустриална камара, Стара Загора.

Подборът ще се прави от организациите медиатори въз основата на показаните бизнес проекти. Документи могат да се подават и онлайн, а такси за присъединяване няма, посочи Новаков.

„ Пътувайте, създавайте контакти, откраднете поминък, даже единствено един човек от залата да отиде, да се върне и да направи компания, след години това ще е триумф освен за него, то ще е потребно за мястото, в което живее “, прикани евродепутатът Андрей Новаков.
 6-3  1-4  4-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР