Първата асоциация с предстоящите коледни празници е ароматният мирис на

...
Първата асоциация с предстоящите коледни празници е ароматният мирис на
Коментари Харесай

Приготви си сам бързо и лесно: Коледни сладки изкушения

Първата асоциация с идните коледни празници е ароматният аромат на джинджифил и канела. И изобщо не можем да си представим това въодушевление без коледни сладки изкушения. Затова вземете си чаша топъл благоуханен чай или кафе и ви предлагаме няколко лесни и бързи предписания, които да пробвате, с цел да си набавите щипка коледен привкус.
 Яйце мед и канела ThinkStock/Getty Images
Сладки с канела и джинджифил
 
1/2 кг брашно
75 г захар
150 мл мед
100 мл вода
60 мл олио
1/2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л канела
1/2 ч.л джинджифил
3 с.л пудра захар
 
Медът се разтваря във водата, след което към тях се прибавят захарта, олиото и авансово смесените и пресети брашно, бакпулвер, канела и джинджифил. От продуктите се замесва тесто, което се разточва с дебелина към 5 милиметра. От него се изрязват сладки, които по избор се продупчват. Пекат се в умерена фурна в тавичка, на чието дъно е сложена хартия за печене. Щом станат леко златисти в краищата си, са подготвени. Сервират се охладени и поръсени с пудра захар.
 
И да! По предпочитание може да ги украсите от горната страна с каквото пожелаете!
 Следи от токсични за пчелите пестициди бяха открити в 75 на 100 от творби в света мед ThinkStock/Getty Images
Лесни сладки с мед
 
3 ч.ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.л. бакпулвер
 
Маслото, медът, яйцето и захарта се разрушават с миксер доста добре, до момента в който се получи изцяло гладка примес. След това се прибавят брашното и бакпулверът. Омесва се безпрепятствено тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се слагат в ледник за няколко часа. След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по желание. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Домашните сладки се поръсват с кристална захар и се изпичат в авансово загрята до 180 градуса фурна за към 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.-->
 
След това се хапват на драго сърце!
 Около 70 грама орехи дневно могат да усилят възможностите на мъжете за основаване на потомство. ThinkStock/Getty Images
Медени сладки с орехи
 
400 г брашно
180 г захар
80 г мед
2 яйца
100 г орехи
1 ч.л. канела
1 щип. сода
 
Яйцата се разрушават дружно със захарта до побеляване. Прибавят се течният мед, смлените орехи, содата, канелата и брашното. Замесва се тесто. При нужда се прибавя още брашно - значимо е тестото да не е прекомерно лепкаво, с цел да може да се разточи на кора. От нея благодарение на формички се режат сладки и се пекат в намаслена тава в умерена фурна. Готови са, когато краищата им леко покафенеят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР