Първакопка на реставрацията и консервацията на Небет тепе ще направят

...
Първакопка на реставрацията и консервацията на Небет тепе ще направят
Коментари Харесай

Първа копка на реставрацията и консервацията на Небет тепе

Първакопка на реставрацията и консервацията на Небет тепе ще създадат през днешния ден кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметовете по строителство Пламен Райчев и по просвета Пламен Панов, както и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

Одобрената обща стойност на плана е 8 милиона лв., като 6 от тях са от Оперативна програма „ Региони в напредък “, а останалите – лично финасиране.

Проектът включва три обекта за намеса - „ Археологически комплекс " Небет тепе ", античния комплекс „ Източна врата на „ Филипопол " и „ Реконструкция на детайлите на техническата инфраструктура и благоустрояване на подходи към археологически комплекс " Небет тепе ”.

В началото на годината от НИНКН върнаха на Община Пловдив документите по плана със забележки по частите за реституция, консервация и експониране на археологическите разкопки на Небет тепе.

На 7 февруари от института дадоха позитивно съгласувателно мнение в частта за реституция, консервация и експониране на „ Източната врата “ на Филипопол, което разреши на екипа на плана да през лятото да стартира работа. В същото време проектантите отстраниха забележките, изпратени от института по останалите позиции и те бяха наново импортирани в НИНКН.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР