Първа спирка, BioPak, производител на компостируеми опаковки с фабрики в

...
Първа спирка, BioPak, производител на компостируеми опаковки с фабрики в
Коментари Харесай

Компостируемите опаковки се „връщат в природата“ – но в кой кош отиват?

Първа спирка, BioPak, производител на компостируеми опаковки с заводи в Австралия, Америка, Близкия изток и континентална Европа.

< p> В техния склад, покрай Уорчестър, има дълги пътеки със стелажи с кутии, подноси, чаши и купи, достигащи 10 метра височина. Много от техните чинии и картонени опаковки са направени от това, което е останало от захарна тръстика след извличането на самата захар.

Техните транспарантни чаши, които наподобяват като елементарна пластмаса, идват от царевично нишесте. Те са направени от естествени съставки и предлагането е, че при верните условия те се връщат към природата.

Изображение: Прозрачните чаши на BioPak са направени от царевично нишесте

Сам Уокър, механически шеф на BioPak в Обединеното кралство, признава тези условия може да бъде мъчно да се сътвори вкъщи: „ Предизвикателството, което имаме, изключително във връзка с домашното компостиране, е, че хората не схващат добре поддържаната купчина компост.

„ Това не е просто купчина листа в ъгъла или да го заровите подземен.

Кралският монетен двор разкрива „ новаторски “ бижута, направени от рециклирани рентгенови филми

„ Това се нуждае от аерация и постоянно да се обръща и разрушава. В тези региони с компост откриваме, че той се разгражда постоянно. "

Но Даниел Пъркис от Университетския лицей в Лондон (UCL) организира опит със стотици домове в продължение на няколко години и установихме, че повредата в купчините е рядка.

„ Разгледахме някои от тези материали, изключително тези, които са сертифицирани като подобаващи за домашно компостиране, и открихме, че тези материали не домакински компост " в личните градини на хората, както беше дадено на етикета ", споделя тя.

Някои локални управляващи оферират събиране на хранителни боклуци и това е мястото, където да поставите своята чаша за компостиране.

< p> Важно е, че не може да отиде в кошчето за преработване, защото не може да се рециклира дружно с друга пластмаса и може да замърси целия панер.

Изображение: Понякога може да е мъчно да се знае тъкмо кой панер за преработване да се употребява < p> Но има опасения, че даже събирачите на хранителни боклуци са скептични по отношение на компостируемите опаковки, защото се борят да ги разграничат от елементарната пластмаса.

Всички тези проблеми накараха устойчивия онлайн бакалин Абел и Коул да изхвърлят компостируемите опаковки.

Техният началник на планове за резистентност, Хюго Линч, споделя пред Sky News: „ Решихме да премахнем [компостируемите опаковки] от нашата гама, до момента в който промишлеността не може да обезпечи запаси за действителна обработка на тези боклуци.

„ Бяхме много шокирани, защото не можехме да подсигуряваме на нашите клиенти, че опаковката фактически ще бъде обработена по метода, по който им казвахме, че е по този начин. “

Но производители като BioPak упорстват, че компостируемите контейнери имат основна роля в бранша на питателните услуги, защото няма значение дали са мръсни.

Прочетете повече от Sky News:
Медузите процъфтяват във водите на Обединеното кралство - само че не знаем за какво
Предупрежденията в жанр цигари „ може да оказват помощ за понижаване на потреблението на месо “

Изображение: UCL откри, че някои компостируеми опаковки не се разграждат вярно в купчините компост в дома

Замърсената пластмаса съвсем постоянно се изгаря или заравя, до момента в който храната отпадъците от компостируеми опаковки в действителност оказват помощ за разлагането им.

„ Отивате във всяка верига заведения за хранене за бързо хранене и гледате в този панер. Има картон, има пластмаса, има кетчуп на всички места. И това би трябвало да отиде за преработване. Това не става, то се изгаря “, споделя Сам Уокър от BioPak.

„ Цялата цел на компостируемите опаковки не е в компостирането на чашата. Става дума за компостиране на храната, която е в чашата. "

И това е изводът, който излиза от тази мътна картина.

Ако сте сигурни, че това е компостируема опаковка, изхвърлете я с питателните боклуци - в случай че това се събира във вашия регион - и в черния резервоар, в случай че не е. Само не с рециклируемите материали.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР