Първа присъда за купуване на гласове за тези парламентарни избори

...
Първа присъда за купуване на гласове за тези парламентарни избори
Коментари Харесай

Мъж от Плевенско получи присъда за купуване на гласове

Първа присъда за пазаруване на гласове за тези парламентарни избори бе издадена в Плевенско. Полицията задържа в петък 57-годишен мъж, който в неделята е стигнал до съглашение с прокуратурата след признание, оповестява Нова телевизия.

Става дума за партийния водач на Движение за права и свободи за община Долна Митрополия Светлин Иванов, който в петък е бил арестуван с тетрадка в автомобила - в нея е имало 17 страници с персонални данни на поданици от региона.

" А ние правихме скоро женитба. И си направихме лист, че ни предстоят... избори. Не избори, а женитба. Наистина съм се ошашавила. Този лист си е останал у дома. Той е изработен официално за хората, които сме поканили, " разяснява случая Даниела Иванова, брачна половинка на наказания мъж.

Двамата със Светлин живеят в село Ставерци, където той е известен като Самир. Според проверяващите локалният партиен водач е уверявал хората от листата, че ще им заплати по 40 лв., откакто гласоподават.

Направил е признания, за което получи 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто плевенският съд утвърди съглашение сред Районната прокуратура и отбраната му. Освен това Иванов е лишен от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР