Първа оставка в Гърция заради опустошителните пожариБроят на загиналите при

...
Първа оставка в Гърция заради опустошителните пожариБроят на загиналите при
Коментари Харесай

Първа оставка в Гърция заради опустошителните пожари
Броят на

Първа оставка в Гърция поради опустошителните пожари
Броят на починалите при унищожителните пожари край Атина доближи 88 души.

Заместник-кметът на района Маратон, в който се намират някои от засегнатите от пожарите региони, през днешния ден подаде оставка поради нещастието. Това е първата оставка на представител на управляващите след пожарите, осведоми Ройтерс.

Продължава следствието на аргументите за пожарите, почнали в понеделник, които за благополучие, към този момент са овладени.

Състоянието на 10 от потърпевшите при пожарите остава животозастрашаващо, осведоми гръцкото държавно радио ЕРТ.

Източник, непосредствен до следствието, заяви, че един от пожарите е бил провокиран инцидентно от гражданин от Рафина, написа гръцкият в. "Катимерини". Смята се, че това е станало по нехайство, до момента в който мъжът се опитвал да изгори сухи клони и трева.

Междувременно в Гърция започваха погребенията на жертвите на унищожителните пожари. Днес бе заровен възрастен духовник, който се удавал в морето в опит да се избави от пожара в градчето Мати. Стотици хора участваха на погребението на свещеника. Трима членове на едно семейство ще бъдат заровени на следващия ден в Мати.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи през вчерашния ден, че поема цялата политическа отговорност за опустошителните пожари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР