Първа копка за новата сграда на карнобатската противопожарна служба бе

...
Първа копка за новата сграда на карнобатската противопожарна служба бе
Коментари Харесай

Карнобат ще има нова сграда на пожарната за близо 2 млн. лева

Първа копка за новата постройка на карнобатската противопожарна работа бе направена през днешния ден на нарочна гала, в която се включиха шефът на Дирекция " Оперативни действия " в Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – старши комисар Красимир Шотаров, шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – комисар Васил Василев, шефът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков, неговият заместител Владимир Крумов и кметът на Карнобат Георги Димитров.

Официалната гала откри началникът на карнобатската противопожарна работа – основен контрольор Димитър Грозев, който срещна присъстващите с концепцията за изграждане на новата постройка, зародила преди към 50 години, само че стартирала действително едвам през 2011 година, когато Община Карнобат дава терена с право на градеж на Министерство на вътрешните работи. През 2016 година е направен план с позволение за градеж, като публичната поръчка за избор на строител е завършена през предходната есен. Проектът е на стойност близо 2 000 000 лева и ще се извърши от компания " Интерхолд ", заяви още основен контрольор Грозев. Предвидено е новата постройка на противопожарната работа да е ситуирана на извънредно отзивчиво място – наоколо до автогарата в града.

Кметът на Карнобат – Георги Димитров поздрави присъстващите с прелестния мотив, като съобщи, че инвестицията в новото здание е извънредно значима за Карнобатска и Сунгурларска общини, обслужвани от локалните огнеборци. Площта им деяние е голяма - близо 1 500 кв. км, включващи 60 обитаеми места и 40 000 души, голям брой обработваеми земи, горски фонд и частни парцели / мери и пасища/. " Виждал съм какво е подвиг и считам, че огнеборците от Карнобат заслужават да работят при по-добри условия! Сигурен съм, че срокът от 18 месеца за строителството на новата постройка може да се редуцира ", съобщи още кметът на Карнобат – Георги Димитров.

Областният шеф – Вълчо Чолаков също се причисли към пожеланията за здраве и неустрашимост, отправени към чиновниците в Карнобатската противопожарна работа, като съобщи, че локалните огнеборци с дейностите си покриват втората най-голяма територия в страната. Това е извънредно задължаващо, само че и обществото е в дълг към пожарникарите, които години наред се сблъскат с неприятни условия на труд и остаряла материално-техническа база. Новото здание ще подкрепи огнеборците да се оправят по-бързо и по-ефективно с пожарите на голямата територия, за която дават отговор, уверен е регионалния шеф Вълчо Чолаков, който още веднъж пожела попътен вятър при построяването на новата постройка.

Честта да счупи бутилката с шампанско, давайки символичното начало на плана, имаше шефът на Дирекция " Оперативни действия " в Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – старши комисар Красимир Шотаров, който минута по-рано съобщи, че пожарникарите в България имат потребност всекидневно да получават благодарности за това, което правят и самопризнание за компликациите, пред които нелеката специалност " огнеборец " ги изправя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР