Първа копка на първата в региона автоматична наблюдателна кула за

...
Първа копка на първата в региона автоматична наблюдателна кула за
Коментари Харесай

Започна строеж на мегакула срещу пожари

Първа копка на първата в района автоматизирана наблюдателна кула за разкриване на горски пожари бе направена през днешния ден в землището на димитровградското село Крепост.
Съоръжението от висока технология ще се издига на едно от възвишенията край Крепост. То ще обезпечава необятно териториално наблюдаване, прогнозиране и навреме разкриване на евентуално рискови огнища. 
Разработката беше задвижена доскоро повече от три години. Кметът Иво Димов подписа м.г.  договор за даване на безплатна финансова помощ по линия на програмата за трансгранично съдействие сред България и Турция. 
Контролният пункт ще е с локаторни станции, проектирани и направени въз основата на микропроцесорни и компютърни технологии. Одобреното планово финансиране е за 1 153 019 лева
Част от средствата ще обезпечи построяването и оборудването на автоматизираната наблюдателна станция. Високотехнологичният бдителен комплекс, ситуиран върху железни структури, ще включва свързани електронни уреди и съставни елементи, обединени в единна система. Тя ще обезпечава наблюдаване, защита, мониторинг, разбор, връзка и ранно уведомяване за неподходящи рискови събития. 
Около 314 кв. км ще е обсегът на наблюдаемата зона. Осигурена е целогодишна работа при всевъзможни метеорологични условия. 
Първата копка направиха регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев, ръководителят на общинския съвет Гергана Кръстева, кметът Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков. Сред формалните лица бяха и зам.-кметът на турската община Узункюпрю Енгин Булут, представителят на компанията реализатор Телелинк бизнес сървисис Христо Бантутов, шефът на Регионалната дирекция по противопожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николай Вълчев и шефът на димитровградските огнеборци Иван Пачов./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР