Първа копка на най-мащабният проект на ВиК – Пловдив ще

...
Първа копка на най-мащабният проект на ВиК – Пловдив ще
Коментари Харесай

ВиК започва да копае в Пловдив със 134 млн. лева, основни артерии ще бъдат затворени

Първа копка на най-мащабният план на ВиК – Пловдив ще бъде направена през днешния ден от 11:00 часа на кръстовището на бул. “Коматевско шосе “ и ул. “Модър “. Оттам ще започват дейностите по Южния обходен колектор, който ще затвори, само че по-късно и ремонтира редица съществени артерии в Пловдив.  Стартът на дейностите не е определен инцидентно – от компанията реализатор ще работят там, с цел да могат да извършат ВиК дейностите по „ Модър-Царевец ” и да дадат фронт на работата.
Прочетете още
Първата копка ще бъде направена от шефа на ВиК Пловдив  инж. Огнян Кулишев,  заместник-министърът на районното развиване и благоустройството  Захари Христов и заместник- кметът по „ Строителство и вложения “ в Община Пловдив инж. Пламен Райчев

Събитието ще даде старт и на най-големия план за Пловдив  - „ Инженеринг -проектиране, строителство и авторски контрол на обект „ Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив ”.

Проектът е финансиран посредством Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020, кат цената му  е 134 720 653,75 лева, от които 81 млн. лв. от Европа.  Крайната дата на план е през месец март 2024 година.

Южния обходен колектор ще затвори ул. „ Царевец ”, бул. „ Ал. Стамболийски ”, „ Кукленско шосе ”,  ул. „ Нестор Абаджиев ” и други съществени артерии. Очаква се компанията да стартира на 3 места, които ще затворят напълно бул. „ Ал. Стамболийски ” в идващите месеци.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР