Първа жалба е постъпила в новосъздадената . Тя е заведена

...
Първа жалба е постъпила в новосъздадената . Тя е заведена
Коментари Харесай

Първа жалба в парламентарната комисия по Магнитски |

Първа тъжба е постъпила в новосъздадената.

Тя е заведена от притежателите на " Ефбет "  (баща и син). Двамата молят комисията да проверява за какво - по думите им - непозволено са попаднали в листата на българското финансово министерство, а в това време друга компания е извадена от първичния вид на листата. Найденови упорстват комисията да ги изслуша и да ревизира дали включването им в листата е законосъобразно.

Жалбоподателите напомнят, че два дни откакто Съединени американски щати оповестиха, че глобяват 3 физически лица и 64 компании по закона " Магнитски ", у нас бе основана работна група за дейности във връзка със глобите. Тази работна група на 9 юни разгласява лист с 34 компании, които са свързани със глобените, и измежду тях бе сдружението " Интралот " АД. На 15 юни описът бе обновен, към него са добавени имената на Цветомир Найденов, Стефан Найденов и Боян Найденов (също наследник на Цветомир Найденов - б.р.), а в това време компанията " Интралот " е отстранена от листата.

Жалбоподателите показват, че 18 години въпросната компания е обвързвана с Васил Божков - един от глобените по " Магнитски ". Найденови настояват, че незабавно подават сигнал за това и още на идващия ден, 16 юни, са се срещнали с новия шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, задавайки му и въпрос за " Интралот ". Отговорът бил, че дружеството е отстранено от листата, тъй като е задгранично юридическо лице. В същото време, допълват жалбоподателите, в листата има още 15 регистрирани в чужбина компании. На среща с ръководителя на ДАНС пък им било отговорено, че компанията е непозволено отстранена и би трябвало да бъде още веднъж включена в черния лист. Според медийни изявления пък " Интралот " е отстранена поради прекъсната съгласуваност с Васил Божков. В същото време, въпреки че Найденови са прекратили присъединяване си в обвързвано с Васил Божков компании още преди глобите, техните имена не престават да са в листата, показват те.

Найденови не са единствените, които настояват, че са попаднали непозволено в листата. Първият прочут случай на обжалване бе този с Ирена Кръстева, която твърди, че не е обвързвано лице по смисъла на закона " Магнитски " със своя наследник Делян Пеевски. Следват още доста тъжби като точният им брой не е прочут, защото множеството са заведени по правосъден път.

Парламентарната комисия по " Магнитски "  бе основана преди дни, като за това гласоподаваха единомислещо всички 174 дали вота си депутати. Тя ще има период на деяние 3 месеца. Председател на комисията е Надежда Йорданова, Демократична България. Останалите членове са Тома Биков (ГЕРБ), Даниел Митов (ГЕРБ), Филип Попов (БСП), Димитър Данчев (БСП), Надежда Йорданова (ДБ), доцент Атанас Славов (ДБ), Хамид Хамид (ДПС), Йордан Енчев (ДПС), Мария Капон (ИБГНИ), Татяна Дончева (ИБГНИ).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР