Първа инвестиционна банка представи последните иновативни решения в продукта Дебитни

...
Първа инвестиционна банка представи последните иновативни решения в продукта Дебитни
Коментари Харесай

Fibank презентира иновативни дебитни карти за тийнейджъри

 Fibank с нов благотворителен календар за 2019 година
Първа капиталова банка показа последните новаторски решения в продукта " Дебитни карти за младежи ".

Преди 3 години от ПИБ предложиха карти за деца на възраст сред 6-18 години, които да служат както като разплащателно средство, по този начин и като средство за достъп в учебно заведение. Стана ясно обаче, че децата постоянно си не помнят картите, по тази причина бяха основани и силиконови гривни и ключодържатели, само че даже тогава родителите не са имали доверие на децата си да заплащат в интернет сами, сочи изследването на банката.

Сега това може да се промени с телефоните, посредством които може да се заплаща чрез ПОС терминални устройства, с помощта на мобилното приложение NFC.



Тази иновация дава опция за онлайн банкиране на най-малките като наличността по сметката може да се следи от родителите от самото начало. Това ще става посредством имейл или SMS вести, с цел да не се нарушава персоналното пространство на младежа.

" Преди 4 години направихме всичко допустимо нещата да се случат за аудиторията 18+, тогава Fibank взаимно с Mastercard показа на пазара за първи път хората да цифровизират своята дебитна или кредитна карта, тъй че да могат да заплащат посредством телефона си.



Сега вниманието ни се насочи и към аудиторията 14-18 години. Защо се спряхме на това решение? Децата са склонни да не помнят картите си. В днешно време е малко евентуално те да пропуснат да вземат със себе си телефоните ", сподели Илона Станева, маркетинг-директор на Fibank. 

Друга оригиналност е наръчникът за родители, който разрушава най-големите легенди за децата и парите. В него стандарти като това, че децата не могат да боравят с пари и че не са част от фамилния бюджет, биват оборени, а възрастните намират потребни препоръки.

Тийнейджърът би трябвало да има физическа дебитна карта, която да цифровизира, а по-късно ще може да употребява както нея, по този начин и телефона. Опцията се предлага за деца на възраст сред 14-18 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР