Паруш Парушев отбелязва 45 години творческа дейност с изложба –

...
Паруш Парушев отбелязва 45 години творческа дейност с изложба –
Коментари Харесай

Паруш Парушев отбелязва 45 години творческа дейност с изложба

Паруш Парушев отбелязва 45 години креативна активност с галерия – живопис, която ще бъде подредена от 9 до 25 юни в изложба “Тихото гнездо ” на ДКИ КЦ “Двореца ” – Балчик.

”Художник–визионер и импровизатор, Паруш Парушев в картините си споделя цветно за живота и спомените си, фантазиите и желанията си. Като израснал около брега на река Дунав създател, той е приел за водещи избрани пространствени правила в пейзажите си. Но морето, неговият бряг и маринистиката като цяло му откриват още по-големи благоприятни условия – да развие емоционално-пространствените проекти на пейзажа и колоритно да пресъздаде благосъстоянието на другите положения на природата, т.е. да ѝ придаде темперамент и да я одухотвори.

Когато преглеждаме картините му, виждаме, че редом той развива разнообразни сюжети от естествения, градски и селски пейзаж. Последователно в живописта си той отстоява позицията на ония художници от предишното и сегашното, които се стремят да наложат образа на една национална, българска живопис. ”, разяснява за творчеството му Пламена Димитрова-Рачева.

Паруш Парушев е роден на 20 юни 1957 година в гр. Полски Тръмбеш, Великотърновско. Начално образование по класическа живопис получава в гр. Русе в ателието на Кирил Станчев, възпитаник на Никола Маринов. Завършва живопис във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ при проф. Г. Костов и проф. И. Бочев.

Парушев е член на Сдружението на художниците в гр. Русе и в гр. Варна. Има зад тила си в над 15 независими и 13 общи изложения, участия в Бианалета и Национални художествени изложения. Картините му са владеене на частни и публични сбирки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР