Партньорството между ITF и Kosmos Tennis за Купа Дейвис достигна

...
Партньорството между ITF и Kosmos Tennis за Купа Дейвис достигна
Коментари Харесай

ITF и Kosmos Tennis прекратяват партньорството си за Купа Дейвис


Партньорството сред ITF и Kosmos Tennis за Купа Дейвис доближи своя непредвиден край. Това стана ясно след публично изказване, оповестено от Международната тенис федерация. Това се случва единствено пет години след подписването на 25-годишен контракт на стойност 3 милиарда $.

През 2018 година двете страни подписаха контракт, получил доста необятен отзив в международните медии, съгласно който Kosmos Tennis, благосъстоятелност на някогашният футболист на „ Барселона “ Жерара Пике, се задължава да влага 120 млн. $ годишно в организацията на Купа Дейвис. Според тогавашното изказване на ITF задачата на съглашението бе „ да донесе дълготрайни изгоди за играчите, страните, почитателите, спонсорите и медийните сътрудници “.

Само пет години по-късно обаче партньорството, което бе подкрепено от Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open, завърши много прибързано.

Въпреки края на бизнес взаимоотношенията сред двете страни обаче форматът на шампионата ще остане неизменен най-малко още една година. „ ITF удостоверява, че завършва партньорството си с Kosmos Tennis за Купа Дейвис на петата година от неговото подписване. Евентуалните непредвидени разноски за 2023 година са подсигурени и в качеството си на организацията, под чиято закрила се играе шампионатът, ще организира квалификациите и Финалите съгласно предварителната стратегия, като заключителната фаза на конкуренцията ще се състои в Малага през ноември “.

Въпреки множеството рецензии, които бяха отправени към уредниците поради смяната на формата, ITF счита, че решението да си партнира с Kosmos Tennis е било успешно.

„ През 2018 година ITF подписа една добра за тениса договорка. Партньорството с Kosmos Tennis увеличи броя на участниците и феновете, както и интернационалния интерес към Купа Дейвис, като в това време даде доста средства за развиването на спорта в международен мащаб. Освен към провеждането на още един първокласен шампионат и през тази година, ITF е съсредоточен и върху дълготрайното бъдеще на най-голямата годишна спортна конкуренция в тениса “.

От Kosmos Tennis към момента няма формален коментар по тематиката.

Квалификациите за Световна група I, в които взе участие и тимът на България, ще се играят в интервала 3-5 февруари, а Финалите в Малага ще се проведат от 20 до 26 ноември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР