Партньорите в правителството ГЕРБ и ВМРО могат да сформират минимално

...
Партньорите в правителството ГЕРБ и ВМРО могат да сформират минимално
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВМРО с крехко мнозинство в Столичния общински съвет

Партньорите в държавното управление ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация могат да образуват минимално болшинство с 31 от общо 61 общински съветници в новия състав на Столичния общински съвет (СОС). Ако към тях се причислят и бъдещите общински съветници от " Атака ", стават 33-а. Това демонстрират калкулации въз основата на 97.68% обработени протоколи за София.

Действителните гласове съгласно според обработените досега протоколи са 393 060. Това значи, че с цел да влезе в СОС дадена партия, коалиция или самостоятелен претендент, би трябвало да има най-малко 6443 гласа. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Демократична България ", самостоятелният Борис Бонев от " Спаси София ", Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ". Ако водачът на " Атака " Волен Сидеров в действителност напусне Народното събрание, както съобщи, той ще стане общински консултант и вертоятно ще открие първото съвещание на СОС като най-възрастен в съвета.

Разпределението

За Бонев за дали своят вот 41 782 души - доста повече от нужните за квота гласове, само че все пак единствено той влиза в локалния парламент, тъй като е самостоятелен и затова няма листа. Останалите 60 места в СОС се разпределят сред петте обединения: ГЕРБ с 27 места Българска социалистическа партия – 15, " Демократична България " -12, Вътрешна македонска революционна организация - 4, " Атака " - 2

Въпреки че ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация може да имат нормално болшинство, за някои решения на общинския съвет се изисква квалифицирано болшинство от две трети от броя на общинските съветници. Такова е нужно за значими решения като отчети за назначения, основаване на краткотрайни комисии, за заменки и предписание с имущество, за решения за осъществяване на търгове и състезания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР