Партньорът за финансиране на Trump Media & Technology Group каза,

...
Партньорът за финансиране на Trump Media & Technology Group каза,
Коментари Харесай

Партньорът за финансиране на Trump Media казва, че връща 1 милиард долара на инвеститорите, като много от тях искат пари обратно

Партньорът за финансиране на Trump Media & Technology Group сподели, че ще върне останалите 533 милиона $ от 1 милиард $ събрани за финансиране на начинанието, откакто вложителите анулираха задължения за 467 милиона $.

Digital World Acquisition Corp. (DWAC), така наречен компания за придобиване със особено предопределение, съобщи в регулаторна документи, че е получила вести за преустановяване от вложители за 467 милиона $ от финансирането. Останалите 533 милиона $ ще бъдат върнати на вложителите, като изпълнителният шеф на DWAC Ерик Суидър сподели в прессъобщение, че решението е „ позитивно развиване “, защото медийната група на Тръмп се концентрира върху създаването на „ резистентен бизнес модел “.

Загубата на финансиране за DWAC наподобява е стъпка обратно за бъдещото обединение сред компанията и медийния екип на Тръмп, който ръководи Truth Social, услуга за обществени медии с закостенял привкус. Когато сливането беше оповестено за първи път през 2021 година, то провокира скок от 800% в акциите на DWAC, което провокира съпоставения с акциите на мемовете.

одобрявайки едногодишно удължение на крайния период за обединение сред двете компании. Без това уголемение DWAC щеше да бъде изправен пред разпродажба предишния месец.

„ Днешното известие е значима стъпка към елиминирането на PIPE — което TMTG има вяра, че би било в най-хубавия интерес на притежателите на капитала на TMTG — и довеждане докрай на нашето обединение с DWAC допустимо най-скоро “, сподели основният изпълнителен шеф на TMTG Девин Нунес в изказването от четвъртък. Той не даде детайлности за какво елиминирането на финансирането би било от изгода за акционерите на неговата компания.

Въпреки това Суидър означи в изказването, че медийната група на Тръмп има „ понижена потребност от капитал “ и „ ангажимент към насърчаване на резистентен бизнес модел. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР