Партньорът им в коалицията Демократична България - ДСБ, е част

...
Партньорът им в коалицията Демократична България - ДСБ, е част
Коментари Харесай

Да, България на Христо Иванов решава кое европейско семейство да си избере - ЕНП или АЛДЕ

Партньорът им в обединението " Демократична България " - ДСБ, е част от Европейската национална партия. В дясното европейско семейство членуват и ГЕРБ, и Съюз на демократичните сили. В началото пред делегатите отчет ще изнесе ръководителят на групировката Христо Иванов съгласно оповестения дневен ред, разгласен от пресцентъра на групировката.

Форумът ще би трябвало да гласоподава и Политическа декларация за визия и стратегически насоки за активността на политическата партия " Да, България " ".

Според предварителния дневен ред конференцията би трябвало да гласоподава решение за главните насоки за организационно развиване и подсилване на " Демократична България ". Ще бъде призната и политическа резолюция по изводите от отчета на ръководителя.

Не е очакван избор на нов ръководител, само че не е изключено тематиката да бъде повдигната от вътрешната съпротива. Само преди ден лицето на опозицията от клуб " 9 декември " - Мануела Малеева, насочи рецензии, че групировката се е трансформирала в пирамидална конструкция и е налице отлив от симпатизанти.

Часове след форума на Демократична България стартират договарянията с ГЕРБ-СДС, от които зависи дали ще има ротация в ръководството, или предстоят предварителни парламентарни избори. Лидерът на " Да, България " Христо Иванов е част от преговорния екип на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Неговата позиция е, че на страната не са нужни нови избори, а в случай че се стигне до тях, то би трябвало да се проведат доста бързо.

Именно като поклон към неговия партиен ангажимент от ГЕРБ-СДС се съгласиха договарянията да стартират по-късно следобяд, от 18:00 часа, а не сутринта в 10:00, като в началото имаха намерение.

През седмицата Борисов изиска и получи мандат от делегатите на Националното заседание да показа плана на съглашение за съдружно ръководство. Той разгласи и преговорния екип на ГЕРБ-СДС, който ще бъде воден от вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, заместник-председателя на ГЕРБ Теменужка Петкова, както и Деница Сачева и Рая Назарян.

От страна на ПП-ДБ в диалозите ще вземат участие водачите на обединенията Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР