Партизан спря серията си от три поредни поражения, след като

...
Партизан спря серията си от три поредни поражения, след като
Коментари Харесай

Партизан прекъсна серията си от три поражения след успех над Аданолу Ефес у дома

Партизан спря серията си от три следващи провали, откакто реализира домакинска победа над турския Анадолу Ефес със 100:90 в мач от 27-ия кръг на Евролигата.

Сръбският отбор е с баланс 13-14, задоволителен за равенството на 10-то място с Валенсия, до момента в който Ефес е с баланс 11-16.

Алекса Аврамович записа връх в кариерата си от 30 точки.

„ Винаги е чест да съставлявам моята страна, да съставлявам Партизан и да давам най-хубавото от себе си всяка една минута “, сподели Аврамович, който не почиваше по време на почивката на ФИБА, играейки за сръбския народен тим.

„ В сезона има възходи и падения, значимото е да имаш доверието на съотборниците си и по този начин ще постигнеш задачите си “, добави Аврамович.

Зак ЛеДей се отличи за домакините от Белград с 21 точки и 8 битки. Той игра без промяна целия мач и беше един от най-важните играчи за успеха.



„ Това е моят нрав, устремявам се да давам всичко от себе си, да върша това, което се изисква от нас, с цел да спечелим и се веселя, че победихме “, съобщи ЛеДей.

За гостите от Истанбул Уил Клайбърн се регистрира със 17 точки и 4 битки.

„ Малките елементи направиха разликата “, призна треньорът на Ефес Томислав Миятович, говорейки за нещата, които взеха решение мача и му костваха първото проваляне, откакто пое поста от треньора Ердем Джан.

Треньорът Желко Обрадович благодари на играчите си, само че също по този начин и на почитателите.

„ Те са доста значими за нас и за клуба, те ни оказват помощ доста по време на мач, дърпат ни напред и моите играчи откриха метод да се възползват от това. Играхме доста мъдро ”, сподели експертът.



В различен дуел от 27-ия кръг в Евролигата Виртус Болоня надигра испанския Валенсия с 87:74 (18:20, 26:12, 21:25, 22:17) като хазаин в Италия, нанасяйки му втора поредна загуба. Виртус Болоня държи четвъртото място в класирането със 17 победи и 10 провали, а Валенсия е десети с актив 13-14.

Марко Белинели способства за триумфа на домакините с 16 точки и 2 асистенции, а 20 точки, 2 битки и 2 асистенции за испанския тим означи Крис Джоунс.

АЛБА Берлин отстъпи в Германия пред израелския Макаби Тел Авив със 71:106 (15:27, 23:30, 18:30, 15:19), допускайки четвърта поредна и общо 22-а загуба. АЛБА има и пет победи на последната, 18-а позиция в подреждането. След три следващи провали, Макаби стигна до 14-ия си триумф от 27 мача и се намира на девето място.

Най-резултатен за гостите бе Джеймс Уеб III със 17 точки и 6 битки, до момента в който за състава от Берлин Йоханес Тийман осъществя 14 точки и 5 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР