Партизан на два пъти водеше при гостуването си на Спартак

...
Партизан на два пъти водеше при гостуването си на Спартак
Коментари Харесай

Партизан рискува да изпусне и второто място

Партизан на два пъти водеше при гостуването си на Спартак (Суботица), само че позволи поврат и загуби с 2:3 мача от 28-ия кръг на сръбското състезание. " Гробарите " очевидно бяха подценили дуела и мислеха за престоящия в средата на идната седмица конфликт от полуфиналите за националната купа против Цървена звезда.

Единственото, от което може да е удовлетворен старши треньорът на " черно-белите " Саво Милошевич, е представянето на младока Филип Стеванович. 17-годишният гений вкара и двата гола за гранда от Белград, който обаче записва първо проваляне за календарната година и задатъкът му пред третия Войводина към този момент е единствено 2 точки.
Стеванович откри за Партизан в 12-ата минута от директен свободен удар, при който вратарят на домакините Иван Докич можеше да се намеси и по-добре. В средата на полувремето Неманя Николич изравни благодарение на рикошет в крайници на Боян Остоич, който заблуди вратаря Владимир Стойкович. Минута преди почивката Умар Садик подаде на върхлитащия Стевнович и той още веднъж даде преднина на " гробарите ".

Без Лазар Маркович и Бибрас Натхо, които получиха отмора преди дербито, Партизан се срина през втората част. В 58-ата минута Николич се разписа за повторно, довкарвайки топката с шпагат, а в 69-ата Стефан Денкович направи за смях цялата отбрана на гостите и донесе скъпите три точки на Спартак.
В различен мач през днешния ден Вовйводина надигра с 3:1 като посетител Явор (Иваница). Деян Зукич вкара две попадения за отбора от Нови Сад, а Неделко Пишчевич си вкара автогол, преди Ваня Жеканов да осъществя единствения гол за Явор.

Войводина се приближи на 2 точки от Партизан в борбата за второто място, а Явор е на 13-а позиция. В последната среща през днешния ден първенецът Цървена звезда посреща Радник (Сурдулица).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Суперлига 28 кръг, събота 6 юни  Спартак Златибор Вода 3:2краен резулат  Партизан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР