Партийната програма за предстоящите местни избори на 31 март, представена

...
Партийната програма за предстоящите местни избори на 31 март, представена
Коментари Харесай

Ердоган представи партийната програма за изборите на 31 март

Партийната стратегия за идните локални избори на 31 март, показана от турския президент и водач на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), е централна тематика на турските вестници през днешния ден.

Ердоган даде обещание бистрота в локалните органи на властта и разгласи, че всички търгове на общините ще се излъчват онлайн, написа в. " Милят ".

Днес стигнахме дотук с триумфите на локалните управления, акцентира президентът. Разбира се, имахме и неточности, само че нашият народ и историята са очевидци, че работихме с всички сили за това още веднъж да свържем нашата страна с материалните и духовни цивилизационни полезности, добави той.

В програмата си ПСР се ангажира да позволи инфраструктурните и транспортни проблеми, да построи умни и насочени към околната среда градове, да ръководи дружно с народа, да обезпечи икономии и бистрота в локалната власт, предава Българска телеграфна агенция.

" Общините ще бъдат транспарантни " - този акцент извежда в заглавие през днешния ден в. " Тюркие ". Президентът разгласи, че след 31 март стартират нова епоха в общинарството, написа още вестникът. " Тюркие " откроява по-специално уговорките от предизборната стратегия на ПСР за " взаимно ръководство с жителите " и за слагане на " обществените услуги на напред във времето ".

" С духа от `94 към нови хоризонти ", написа и в. " Стар ", а " Акшам " избира сходно заглавие - " Не със градежи, а с духа от `94 ".

" Ердоган извести нова епоха след изборите на 31 март и огласи новата визия на ПСР за градоустройството ", написа в. " Акшам ". " През 1994 г отнехме общините от НРП (кемалистката Народнорепубликанска партия, в този момент в съпротива, бел.ред.), борихме се със боклук, тиня и дупки, справихме се с всичко ", сподели Ердоган, визирайки годината, в която стана кмет на Истанбул.

Президентът съобщи, че ще бъдат създадени модели за развиване, неповторими за географията, климата, историята и градската среда на Турция.

" Ще имаме простотата на селджукската архитектура и елегантността на османската архитектура, а днешните съвременни линии ще вземат превъзходство по-късно ", сподели Ердоган, представен от " Хюриет ". В цяла Турция ще бъдат възприети " хоризонтални урбанизационни модели ", каквито ще доминират и в новоразвиващите се градски региони на Турция, планува ПСР.

Ресурсите на общините ще бъдат изразходвани дейно и транспарантно, ангажира се още Ердоган.

" Обеща тъкмо противоположното на това, което с години правеше ", разяснява в заглавие опозиционният в. " Биргюн ". Вестникът разгласява за съпоставяне и две фотоси наоколо до емблематичния площад Таксим в Истанбул. Докато на първата, която е от 2005 година, се виждат две редици зелени дървета по продължение на близкия бул. " Истиклял ", през 2019 година те изцяло отсъстват. Вестникът изрежда редица обещания в програмата на ПСР, които съгласно изданието не дават отговор на действителността досега. Така да вземем за пример, опозиционното издание подлага на критика ПСР за разгръщане на непланираната урбанизация и за " еднолично ръководство " вместо обещавания плурализъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР