Партийната организация на ГЕРБ в Пловдив определи своите делегати за

...
Партийната организация на ГЕРБ в Пловдив определи своите делегати за
Коментари Харесай

ГЕРБ-Пловдив праща 26 делегати на националното събрание

Партийната организация на ГЕРБ в Пловдив дефинира своите делегати за националното заседание, което ще се организира на 11 май. По време на конференцията се чака да бъдат заменени заместниците на Бойко Борисов. Планирани са рокади и в Изпълнителната комисия. Точка за избор на нов ръководител в дневния ред няма.

Събранието ще се организира онлайн, като делегатите ще се съберат в особено подбрани зали по области и и ще вземат участие дружно в полемиките и гласуването. Очаква се ръководителят на партията Бойко Борисов да проучва пред съпартийците си представянето на ГЕРБ на парламентарните избори, като акцентът ще падне върху регионалните градове, където е регистриран най-нисък резултат. Ще се разисква държанието на партията в съпротива и подготовката за възможни изключителни избори.

" Очаквам потребен и прям диалог, след който партията да излезе още по-силна. ГЕРБ е виновен политически индивид. В тази комплицирана обстановка би трябвало да продължи да пазиме постигнатото през годините и да го надграждаме. Все отново ГЕРБ ръководи 90% от общините в България и това състояние не се е трансформирало на 4 април. Имаме задължения към жителите и ще продължим да ги изпълняваме. Те виждат, че работим добре, и ще оценят това на изборите ", разяснява пред " Марица " кметът на пловдивския регион " Централен " Георги Стаменов. Той не споделя мнението на някои свои сътрудници, че форумът е непотребен и фиктивен. Активист на ГЕРБ, поискал името му да не се цитира, назова националното заседание конференцията на фикусите. Ще стоим като фикуси и ще слушаме какво ни се приказва, а след това ще гласуваме за това, което ни спуснат, разяснява източникът на " Марица ". Той предвижда, че в случай че и на бъдещите изключителни избори ГЕРБ се яви със същите листи в Пловдив-град и Пловдив-област, резултатът ще е още по-слаб от този, записан на 4 април. Още повече че няма никаква гаранция дали Бойко Борисов още веднъж ще се съгласи да води листата в Пловдив.

По време на делегатските събрания по региони, на които бяха излъчени представителите на Пловдив за националното заседание, трябваше да бъдат направени и разбори на представянето на локалните структури на парламентарния избор. По информация на " Марица ", в множеството региони тази точка или е отпаднала от дневния ред, или анализите са били напълно официални.

Активът не чака промени в градското управление на партията след националното заседание на 4 април, обратно на слуховете, че координаторите на ГЕРБ за Пловдив-град и Пловдив-област Иван Тотев и Георги Мараджиев ще бъдат заменени.

Менда Стоянова и Иван Тотев водят хорото

Гласуванията по региони за избора на делегати за форума на 11 май минаха без никакви изненади. Съставът е доминиран напълно от координатора на партията за Пловдив-град Иван Тотев. По-горещо бе само гласуването в регион " Централен ". Нов член на структурата там е Пламен Райчев, който минава за дясна ръка на градоначалника Здравко Димитров. Зам.-кметът на Пловдив по строителството обаче не събра задоволително гласове. Бившият началник на летище Пловдив Спас Шуманов пък, който е учредителен секретар на ГЕРБ в " Централен ", получи номинация, само че си направи отказ. Най-много гласове от съпартийците си получиха Надя Танева /директор на " Социално подкрепяне " / и Стефан Шилев /бивш началник на РИОСВ-Пловдив/. И двамата бяха в листата с кандидат-депутати за изборите на 4 април. От същия регион по право пратеник на националното заседание ще е Менда Стоянова. Градският водач на ГЕРБ Иван Тотев е пратеник по право от регион " Северен ", а кметът Здравко Димитров - от " Западен ". Председателят на общинския съвет Александър Държиков е пратеник по право от регион " Тракия ", а регионалният шеф Петър Петров - от " Източен/.

Делегатите

Район " Централен "

Георги Стаменов /по право като кмет/, Менда Стоянова, Стефан Шилев, Надя Танева

Район " Южен "

Костадин Язов /по право като кмет/, Георги Василев /по право като ръководител на районната структура/, Даниела Митева, Николай Арабаджиев

Район " Северен "

Стоян Алексиев /по право като кмет/, Стефан Дедев /по право като ръководител на районната структура/, Иван Тотев, Георги Къчков, Елена Цоцолакова

Район " Тракия "

Костадин Димитров /по право като кмет/, Александър Държиков, Вера Тоскова, Жени Петкова

Район " Западен "

Димитър Колев /по право като кмет/, Ясен Михайлов /по право като ръководител на районната организация/, Здравко Димитров, Ангел Славов, Димитър Караилиев

Район " Източен "

Иван Стоянов /по право като кмет/, Петър Петров, Николай Чунчуков, Спартак Николов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР