Партията на Тома Белев и Даниела Божилова Зелено движение, което

...
Партията на Тома Белев и Даниела Божилова Зелено движение, което
Коментари Харесай

Зелено движение се обяви против кабинет с мандат на ГЕРБ

Партията на Тома Белев и Даниела Божилова " Зелено придвижване ", което е част от " Демократична България " разгласи, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.

" В хода на преговорния развой не бяха подкрепени нашите оферти за задължения в законодателната стратегия. Силно сме обезпокоени от цялостното отменяне на Тодор Тагарев като претендент за министър на защитата по време на преговорния развой, отхвърли на ГЕРБ от фиксиране на периоди за промени в службите и правосъдната власт и пълзящата путинизация на българската политика ", пишат от " Движението " в своя обява във Facebook.

От изказването на партията стана ясно още, че ще поддържат проектокабинет единствено " при ясни гаранции за антикорупционна и природозащитна политика ".

През декември " Зелено придвижване " не поддържа кандидатурата на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър с аргумента, че " номинацията основава напрежение и подозрения в обществото по отношение на осъществяване на условията на Конституцията за заемане на поста и надделяване на политическите над професионалните качества ".

От ноември 2023 година съпредседатели на " Зелено придвижване " са Тома Белев и Даниела Божилова, която е и сегашен народен представител.

Партията има 4-ма народни представители.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР