Партията на Стефан Софиянски - Съюз на свободните демократи (ССД)

...
Партията на Стефан Софиянски - Съюз на свободните демократи (ССД)
Коментари Харесай

И партията на Стефан Софиянски оттегли подкрепата си за "Български възход"

Партията на Стефан Софиянски - " Съюз на свободните демократи " (ССД) разгласи, че отдръпва поддръжката си за " Български напредък " за идните избори на 2 април 2023г.. Като причина се показва " неналичието на тактика, ясни хрумвания и вероятности за развиването на страната и във връзка с целите за работата на идващия парламент ".

" Работихме дружно, само че не стигнахме до общо схващане за дясно консервативния модел и радикалните промени във формата на ръководство на страната, в това число слагане на въпроса и начало на диалозите за приемане на нова конституция и избор на Велико Народно заседание. ", показват от партията и акцентират, че не става дума за спор при реденото на листите.

От партията декларират, че няма да вземат участие директно на тези избори, само че приканват структурите си да поддържат претендентите за народни представители, които " имат силата и волята за смяна на днешното статукво, което се дължи на всички държавни управления от 2007 година насам, закотвили страната ни като най-бедна и корумпирана страна в Европейски Съюз ".

На изборите през октомври 2022 година водача на ССД Радослав Кацаров и водача на " Български напредък " Стефан Янев подписаха съглашение за политическо съдействие, като тогава ССД се причисли към останалите ". Сега обаче ССД не е единствената групировка, която отдръпва поддръжката си към " Български напредък ". По-рано това направи " Партия на зелените ", която се " Заедно " на Ива Митева и Любомир Каримански. Пред " Дневник " водачът на " Партия на зелените " Владимир Симеонов изясни, че се е отказал от общо присъединяване с Янев за вота на 2 април поради " липса на съдружна и политическа просвета и недоразумение по политики ".

С сходен мотив и Вътрешна македонска революционна организация с " Български напредък " за предварителните избори на 2 април. Тогава от партията обявиха, че по време на извършените срещи сред представители на двете обединения, на процедура не се е стигнало до никаква конкретика за бъдещата предизборна платформа и целите, които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент. ССД е основана от някогашния кмет на столицата Стефан Софиянски, който през 2001 година напусна Съюз на демократичните сили и основа собствен личен план. През 2005 година ССД взе участие в предизборната коалиция Български национален съюз (БНС), дружно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов. Коалицията получава 5,19% избор на изборите и печели 13 места в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР