Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на Реджеп Ердоган ще

...
Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на Реджеп Ердоган ще
Коментари Харесай

Партията на Ердоган оспорва изборите в Анкара и Истанбул

Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на Реджеп Ердоган ще подаде тъжба против " невалидните гласове и нередности " в столицата Анкара по време на локалните избори в Турция. Управляващата партия изгуби в трите най-големи града в страната: Истанбул, Анкара и Измир, написа Actualno.com.

" Установихме невалидни гласове и нередности в множеството от 12 158-те изборни секции в Анкара. Ще използваме законните си права и няма да позволим волята на нашите жители да бъде променена в Анкара ", сподели Фатих Шахин, общоприет секретар на партията на Ердоган. Над 43 млн. от 57-те млн. гласоподаватели в Турция гласоподаваха на изборите в неделя, като изборната интензивност е 84%. Според публични данни 1 395 233 гласа са били оповестени за невалидни, което съставлява 3.2% от общия брой. 

Недействителните гласове в Истанбул, където 83.53% от гласоподавателите участваха в изборите, са 290 394. Милиони турски жители гласоподаваха на локалните избори, с цел да изберат турските кметове, членове на общински препоръки, мухтари, членове на висши препоръки за идващите 5 години. При 99% преброени бюлетини претендентът за кмет на главната опозиционна Републиканска национална партия в Анкара - Мансур Яваш води в конкуренцията с 50.9% от гласовете пред претендента на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47.06% В Истанбул един от най-близките хора на Ердоган и сегашен турски министър председател - Бинали Йълдъръм водеше с 48.7%, само че единствено 0.05% след него беше претендентът на опозицията Екрем Имамоглу, като ги деляха по-малко от 4000 гласа. 

Впоследствие вотът се обърна и Имамоглу поведе с цели 27 000 гласа, което на процедура му обезпечава успеха.  Ердоган губи столицата Анкара и най-големия град Истанбул за първи път в 16-годишното си ръководство.  В Измир Тунч Сойер от опозицията печели безапелационно, получавайки 58.02% от гласовете против 38.62% на Нихат Зейбекчи от партията на Ердоган. В Бурса претендентът на ръководещите Елинур Акташ води с 49.6% против 46.95% на Мустафа Бозбей от републиканците. Партиите ще показват своите възражения пред провинциалните и окръжните изборни комисии на Върховния изборен съвет.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР