Партията на Слави Трифонов проведе консултации за правителство с ДПС,

...
Партията на Слави Трифонов проведе консултации за правителство с ДПС,
Коментари Харесай

ИТН изслуша условията на ДПС, чиято подкрепа не иска

Партията на Слави Трифонов организира съвещания за държавно управление с Движение за права и свободи, без значение от уверенията, че няма да допусне въздействие на Движение за права и свободи върху ръководството. Срещу държавно управление по модел на Сарая твърдо се оповестиха и двете протестни партии, на чиято поддръжка Има Такъв Народ твърди, че разчита - Демократична България и " Изправи се.бг! Ние идваме! " Гражданските митинги предишното лято бяха против подмолния модел на ръководство, при който институции като прокуратурата и службите се употребен като бухалка против съперници на задкулисието. По време на диалозите Движение за права и свободи непосредствено разгласи, че “безусловна поддръжка няма”. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ е показал, че персоналният състав на бъдещото държавно управление е от голяма важност за тях, само че “не държат и не желаят да показват министри”. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ отвърна, че отговорност на партията на Слави Трифонов е съставът на бъдещото държавно управление и “няма да взимаме препоръки от никого, и няма да се съобразяваме с никого”. Условията " Посочихме едно неотменимо изискване: възобновяване на нормалността в политиката, и демокрацията, което за нас значи Народно събрание да заеме мястото си съгласно Конституцията на България, и държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и бизнеса, а да действа според законите и в услуга на хората, за основаване на добър бизнес климат. Това ни беше изискване, което няма по какъв начин да се откажем от него” сподели Карадайъ.
Той добави, че персоналният състав на кабинета е от голяма важност за Движение за права и свободи, само че партията не държи и не желаеме да предлагаме министри и имена.

Има Такъв Народ: Персоните в държавното управление са наша отговорност

" Говорихме за цели, не сме водили разговор за поддръжка на възможен кабинет. Просто изложихме нашите цели. Те споделиха, че за тях персоните в възможен кабинет са значими, а ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме препоръки от никого, и няма да се съобразяваме с никого. Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предложили хора, нито пък щяхме да ги приемем ". заключи срещата Тошко Йорданов от " ИТН ".



Анализатори позволяват, че Движение за права и свободи най-вероятно ще се съгласи и на желаната от партиите на митинга промяна на основния прокурор Иван Гешев, стига да бъдат обезпечени икономическите ползи на партията, а също и компании, свързани с Движение за права и свободи да извършват планове, заложени в Плана за възобновяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР