Партията на Слави Трифонов Има такъв народ ще положи всички

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ ще положи всички
Коментари Харесай

ИТН с всичко по силите си за нов кабинет в този парламент

Партията на Слави Трифонов " ИТН " ще постави всички старания, с цел да бъде образувано ново държавно управление в границите на настоящия парламент.

Това съобщи при консултациите при президента Радев, който той прави преди даването на първия мандат за сформиране на кабинет, ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
 Президентът благодари на Има Такъв Народ – единствено те го подкрепили за Македония
Президентът благодари на Има Такъв Народ – единствено те го подкрепили за Македония

Проблемите с културно-историческото ни завещание, учебниците, премахване на езика на омразата...

" Осъзнаваме компликациите. Ще създадем всичко по силите си, когато бъдем поканени на договаряния за сформиране на държавно управление, само че не непременно. Защото, както ни попитаха долу дали се усещаме добре след толкоз избори - по-добре избори или съвещания и политически съвещания, политически диалози, в сравнение с ръководство на ГЕРБ 9 години безметежно ", сподели той.

" Удовлетворяващо за нас е, че президентската институция постъпва в действителност отговорно в подобен миг. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним задоволително добре, с цел да можем да вършим съпоставения с представители на Президентството преди и в този момент. Вашата роля е извънредно значима и е прелестно, че ясно го осъзнавате, а не се криете зад някой различен ", добави Йорданов.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ още веднъж прикани президента да разсекрети стенограмата от съвещанието на КСНС по македонския въпрос, извършено преди няколко месеца. " На този съвет не се споделиха някакви неща, които да застрашат националната сигурност, само че в следствие дейностите потвърдиха тези неистини на огромна част от хората, които сега са се самообявили за политически хайлайф и морал. "

От своя страна Радев обаче парира предлагането, защото упорствал всяка партия да показва своята позиция на Консултативния съвет без никакви терзания.

" Консултациите се правят в каскада от рецесии. Това изисква отговорно деяние освен в народен, само че и в интернационален проект. Означава амбициозна, единна външна политика, с цел да отстояваме ползите си и да не допуснем България да остане в периферията на Европейски Съюз. Надявам се да извличате поука от миналата година. Не мога да не отбележа Вашата поредна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ. Затова чакам и вашето отговорно отношение при договарянията за сформиране на държавно управление. Сложна е обстановката в Народното събрание, нужни са старания за сформиране на държавно управление, а въпреки това са нужни дейности за приемането на значими закони за Плана за възобновяване и развиване, както и за бюджета. И затова е значима позицията на всяка една партия ", сподели на собствен ред президентът Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР