Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е започнала да

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е започнала да
Коментари Харесай

Проучване: „Има такъв народ“ получава партийната субсидия в пълен размер

Партията на Слави Трифонов " ИТН " е почнала да получава партийната дотация в цялостен размер след последните парламентарни избори през октомври, сподели изследване на. Държавата е превела на партията цялата дължима сума от 191 616 лв., която е за интервала октомври – декември 2022 година, излиза наяве от документите.

Партийната дотация по закон е 8 лв. на получен глас на парламентарните избори. Цялата сума се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие. До този миг Има Такъв Народ е получавала по един лев на глас , което е видно от обществено наличната информация. От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв.. След последните избори сумата за Има Такъв Народ внезапно нарастват, макар че поддръжката за партията се срина и тя не съумя да влезе в Народното събрание.

Според Mediapool Има Такъв Народ постоянно е подавала авансово заявление , че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната. След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и ползи до КПКОНПИ . Той дълго време не реагира на тематиката, до момента в който най-после излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР