Партията на Румен Радев “Трети март се впуска в изборите

...
Партията на Румен Радев “Трети март се впуска в изборите
Коментари Харесай

Партията на Румен Радев се впуска в изборите: Кои са хората, които плашат опозицията?

Партията на Румен Радев “Трети март ” се впуска в изборите за европарламент при започване на пътя си. Това настояват източници от управлението на придвижването. То и учредено с цел да отбрани сегашния народен празник.

Лидерът Петър Витанов, който сега е евродепутат, сподели 290 000 подписа за референдум за опазване на националния празник. Той не ги внесе, защото по този начин или другояче тематиката отпадна от листата с промени в Конституцията. До Витанов застанаха някои от лицата, към които ще бъдат градени структурите на новата групировка.

Тя се употребява с тайната благословия на президента Румен Радев

До Витанов беше някогашният зам.-министър на финансите от Българска социалистическа партия Георги Кадиев, който в този момент е предприемач с ползи в областта на енергетиката. Кадиев има опит в партийното строителство. През 2016 година той сътвори групировката „ Нормална страна “. Тази година партията взе участие в изборите като част от коалиция„ Левицата ”, в която беше и устата Мая Манолова.

По едно време някогашният соцкадър Кадиев прелетя и при хората на президента Георги Първанов(2002-2012) в АБВ. До Петър Витанов стоеше различен социалист Димитър Данчев, някогашен народен представител и заместник-министър на стопанската система в кабинета „ Петков “. Направи усещане наличието на Явор Нотев, някогашен народен представител от „ Атака “, прочут с умерените си позиции и добър професионализъм.

Не е загадка, че измежду сподвижниците на Витанов са още кметът на Перник Станислав Владимиров, легендата на стрелбата и някогашен състезателен министър Весела Лечева, някогашният правосъден министър Крум Зарков, в този момент член на екипа на президента Радев и още куп кметове.

Засега последните не се обявяват като симпатизанти на „ Трети март “, само че сигурно ще оказват помощ в организационната активност по създаване на локалните структури на новата партия

Проектът за партията към този момент се пече на муден огън и съзнателно не се приказва намерено за него, с цел да не отече работата.

Самият Витанов дава отговор уклончиво ще прави ли партия. Според него обаче политически вакуум нямало да има – той ще бъде напълнен. Пред БНР той разяснява ниската изборна интензивност в стила на президента Радев, като сподели, че тя приказва за безизходност, незаинтересованост, и омерзение от политическата класа.

Източник: Галерия 

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР