Партията на президента на Украйна Владимир Зеленски „Слуга народа“ води

...
Партията на президента на Украйна Владимир Зеленски „Слуга народа“ води
Коментари Харесай

Партията на Зеленски „Слуга на народа“ гази Блока на Порошенко с 30% преднина

Партията на президента на Украйна Владимир Зеленски „ Слуга народа “ води в рейтинга на политическите сили. За това свидетелстват резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от Украинския институт за обществени проучвания А. Яременко, извършено в интервала 20-23 май, предават информационните организации.

„ Сред респондентите, които биха дали своят вот и са се определили, поддръжката за „ Слуга народа “ е 39,9% “, съобщи пред публицистите шефа на института Олга Балакирева. Тя добави, че поддръжката за „ Опозиционна платформа – За живот “ е „ минала над 11% “, „ Блок Петро Порошенко “ има по-малко от 10% поддръжка, а доста близо до нея е партията (на Юлия Тимошенко) „ Баткивщина “.

Необходимите за влизане във Върховната Рада 5-процентова преграда, съгласно проучването, минават още партия „ Сила и чест “ на някогашния шеф на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Игор Смешко и партията „ Гражданска позиция “ на някогашния министър на защитата Анатолий Гриценко. Останалите политически сили имат по-малко от 5%.

Същевременно не престават опитите, да не бъде разпусната Върховната Рада, която към момента е цялостна с хора на Порошенко. Указът на украинският президент Владимир Зеленски за разформироване на Върховната Рада и насрочване на предварителни парламентарни избори е обжалван във Върховния съд на страната, предава организация УНИАН, представена от Фокус.

Както заяви координаторът на гражданското придвижване „ Общо дело “ Александър Данилюк на своята страница във „ Facebook “, организацията е обжалвала „ противозаконният декрет на Зеленски за разформироване на Върховната Рада “.

На 20 май президентът анонсира разпускането на VIII състав на Народното събрание и провеждането на предварителни парламентарни избори, а на 21 май Зеленски подписа указът и назначи избори на 21 юли.

На 22 май ръководителят на Радата Андрей Парубий съобщи, че поддържа самодейността за обжалване в Конституционния съд за конституционността на указа. „ Знам, че националните депутати възнамеряват да подадат послание в Конституционния съд и аз поддържам тази самодейност “, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР