Партията на Кирил Петков вече е с по-малка електорална тежест

...
Партията на Кирил Петков вече е с по-малка електорална тежест
Коментари Харесай

Шокиращо неоповестено проучване на Алфа Рисърч показва, че ПП започва да изчезва

Партията на Кирил Петков към този момент е с по-малка електорална тежест от " Демократична България ", а самият той е политикът с максимален % недоверие 

Ако изборите бяха през днешния ден и „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ се явяват настрана, дясното обединяване би имало минимална преднина пред партията на Кирил Петков и Асен Василев. Това демонстрира неоповестено проучване на „ Алфа Рисърч “, оповестено от .

Вероятно изследването е правено за вътрешнопартийна приложимост и по тази причина не е разгласено, само че отчетът на една от авторитетните български организации към този момент се популяризира в партийните щабове, които са мощно оздачени от променените настройки.

Най-сериозен е сривът на " Продължаваме промяната ", които към този момент са с по-малка електорална тежест от сякаш дребния си сътрудник в обединението - " Демократична България ". Промяната безусловно изчезва, откакто падна до 9 пункта, а в миналото бе 25-26 %.

Първа политическа мощ с 23,1 % от твърдо гласуващите още веднъж би била ГЕРБ. „ Възраждане “ са твърдо втори – 12,5%, а Българска социалистическа партия трети - с 10 %, четвърти и пети - Политическа партия и Демократична България, в случай че се явят настрана.

Следва Движение за права и свободи – 7,7 на 100, само че при тях социологията постоянно регистрира с 3-4 пункта по-малко поради географската специфичност на електората. Хората на Слави Трифонов също поддържат положителни равнища - 4,5 %. 

Изследването е извършено по поръчка на една от политическите партии, които вземат участие в ръководството, през първата половина на януари, като действително работата на терен е обхванала по едно и също време интервала преди експлоадирането на имотния скандал „ Чаталджа “, в който бяха забъркани Асен Василев и Даниел Лорер, и седмицата след разгръщането му.

Бойко Борисов остава първи по утвърждение измежду политическите водачи на така наречен (не)коалиция. Той получава 22,6 на 100 от позитивния избор на гласоподавателите, а негативно отношение показват 50,4 % от интервюираните.

Както и при партийните желания, второто място измежду водачите е за Христо Иванов, а не за съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев. Иванов получава доверието на 14,9 % от гласоподавателите, а негативното отношение към него е най-ниското – 47 на 100. Одобрението към Асен Василев е 13,4 на 100, неодобрението – 57,4%. Положително отношение към Кирил Петков показват 12,3 % от гласоподавателите, не го харесват 60,4 на 100.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР