Партията на френския президент Еманюел Макрон официално се преименува на

...
Партията на френския президент Еманюел Макрон официално се преименува на
Коментари Харесай

Партията на Макрон смени името си

Партията на френския президент Еманюел Макрон публично се преименува на " Възраждане " , съобщи Франс прес.

Създадена единствено година преди Макрон да стане държавен глава през 2016 година, демократичната групировка оказа помощ за неговото преизбиране на поста тази пролет. Но при изискване че той няма право да се кандидатира за трети мандат, в този момент партията се преоткрива, отбелязва Агенция Франс Прес.

Смяната на името бе подкрепена от 87 % от участниците в извършен през вчерашния ден конгрес на групировката на Макрон. Досега партията се наричаше " Република, напред! ".

" Ако не сме единни, крайната (десница и левица) ще вземат връх ", предизвести през вчерашния ден Макрон, който към този момент е почетен ръководител на " Възраждане " .

Френският президент либерал победи на балотажа на изборите през април лидерката на крайната десница Марин Льо Пен. Той се изправи против нея и на втория тур на президентските избори през 2017 година, когато тя получи с 2,6 милиона гласа по-малко в сравнение с в този момент.

На парламентарните избори през юни партията на Макрон загуби безспорното си болшинство в Националното заседание, а Националният общ брой на Льо Пен завоюва рекордните 89 депутатски места.

За нов ръководител на " Възраждане " бе определен Стефан Сежурне. 37-годишният някогашен помощник на Макрон е ръководител на групата на партията на френския президент в Европейския парламент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР