Партията на бившия премиер Бойко Борисов излезе начело в неделя

...
Партията на бившия премиер Бойко Борисов излезе начело в неделя
Коментари Харесай

Politico: Седми избори за парламент в България за 4 години

Партията на някогашния министър председател Бойко Борисов излезе отпред в неделя на седмите парламентарни избори в България за четири години - само че още веднъж ѝ липсва ясно болшинство, с цел да сформира държавно управление.

Това написа Politico в разбора си за следващите парламемнтарни избори в България. 

ГЕРБ на Борисов завоюва 27 % от гласовете, а антикорупционният алианс " Продължаваме промяната " е втори с 14,5 %. Проруската партия " Възраждане " приключва на трето място с 12,5 %.

Резултатите са леко усъвършенстване за ГЕРБ от изборите през юни, на които тя взе 24,5 % поддръжка. Движението за права и свободи, една от чиито две фракции се управлява от глобения олигарх Делян Пеевски, падна на четвърто място. Неговата партия беше атакувана от хакери в навечерието на изборите.

Участието в изборите също наподобява се е подобрило, въпреки и напълно леко и от привличащо вниманието ниска базова линия. Данните от екзитпола, оповестени от Алфа Рисърч в 19:00 часа при затварянето на изборните секции, демонстрират 38 % изборна интензивност по отношение на 34,4 % на изборите през юни.
 С 35.2% изборна интензивност завършва изборният ден онлайн
С 35.2% изборна интензивност завършва изборният ден

3.7% от българите отишли до урните и подали глас " не поддържам никого "

" Хората желаят държавно управление, желаят сигурност и непоклатимост ", сподели Борисов пред кореспонденти в град Банкя, преди да стане известно окончателното броене на гласовете.

Припомня се, че Борисов беше министър-председател на страната в продължение на 13 години, преди да избухнат национални митинги през 2020 година против неговото държавно управление, което беше упрекнато, че е разрешило на олигарси да поемат надзор над държавните институции.

" Един от главните политически парадокси през последните години е, че (почти) всички са уверени в корумпираността на избрани лица, само че те не престават да са на върха на Народното събрание и да печелят политически избори ", написа Даниел Смилов, шеф на ръководството по право в Центъра за демократични тактики в София. Подкрепата за партиите им е парадоксална, тъй като в персоналното си качество те не могат да убедят съвсем никого, че са почтени.
 Борисов и парламентарната математика - всички са евентуални сътрудници
Борисов и парламентарната математика - всички са евентуални сътрудници

ГЕРБ ще ръководи с всеки, който поддържа " нашата стратегия " и няма да приема условия

Бившият министър председател Николай Денков, който беше на власт до март, съобщи, че в този момент ГЕРБ има отговорност да сформира държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР