Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов Да, България! се

...
Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов Да, България! се
Коментари Харесай

Да, България! скочи остро срещу посещението на главния прокурор на Русия у нас

Партията на някогашния правосъден министър Христо Иванов " Да, България! " се опълчва остро на визитата на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка в страната ни.

Според тях " полуконспиративният темперамент на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското публично мнение, само че е и израз на тоталната липса на легитимност на сходно деяние ".

В позицията на партията се акцентира, че Чайка не бил елементарен представител на Руската федерация и срещата с него не била част от регулярните и нужни двустранни връзки.

" Първо като министър на правораздаването и след това като общоприет прокурор, господин Чайка е централно настоящо лице в построяването на властническия режим на Путин в Русия . Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията против медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на съветската народна власт ", упорстват от " Да, България! ".

Чайка също по този начин бил измежду главните виновни за актове на интернационална експанзия и нарушавания на интернационалното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на голям брой политически и държавно проведени закононарушения на Путиновия режим .

Срещу Чайка и неговото семейство имало и съмнения за корупция, чието следствие се спирало от него самия.

" Поддържането на контакти с Чайка не е въпрос на нужен протокол. Справка на страницата на Генералната прокуратура на РФ демонстрира, че - като се изключи Унгария - други страни от Европейски Съюз не реализират сходни контакти в последните няколко години. Става дума за персонално желание от страна на господин Сотир Цацаров . В този смисъл, тук не приказваме за случаен дипломатически срам, а за нагла проява на това с кого актуалното управление на българската прокуратура намира организационно и ценностно сходство ", разясняват още от партията на Христо Иванов.

Според тях въпреки и в извънредно по-малък мащаб, българската прокуратура под управлението на Цацаров също е превърната в инструмент за потъпкване на върховенството на правото и свободата в страната ни.

От партията напомнят думите на ръководителя на Венецианската комисия, че българската прокуратура е построена по руски пример и освен не се бори с корупцията, а е източник на корупция .

" С нейно присъединяване и с нейно единодушие в страната ни се правят закононарушения, все по-често престъпно се експроприират активи и се задушава свободата на предприемачеството, реализира се възходящ напън против свободата на словото и политическата съпротива . Подобно на господин Чайка и господин Цацаров се възползва от сталинския модел на безотговорност на прокуратурата, с цел да блокира следствия против себе си, свои доближени и свои политически и стопански патрони ", акцентират от " Да, България! ".

Всъщност Цацаров се срещал със своя прототип - и като организация на работата в прокуратурата, и като преобладаваща организационна просвета, и като персонални полезности.

България е унизена не просто да бъде прокурорска република, само че още веднъж да стане 16-а прокурорска република ", безапелационни са хората на Христо Иванов.

" Да, България! " декларира, че Чайка не е добре пристигнал на територията на европейска България и това е срамен акт .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР