Партията Има такъв народ има време до следващия петък да

...
Партията Има такъв народ има време до следващия петък да
Коментари Харесай

Ще успее ли ИТН да състави правителство, без да се коалира?

Партията " ИТН " има време до идващия петък да показа на президента Румен Радев конструкция и състав на кабинета.

Може ли Има Такъв Народ да сформира държавно управление на малцинството, без да се коалира с нито една партия, каквато бе поръчката през цялото време? Оказва се, че по Конституция е допустимо. За задачата от партията би трябвало да сформират стратегия за ръководство на държавното управление, само че дружно с други партии.

" Програмата за ръководство на държавното управление се приема с решение на Народното събрание. Това не е съдружно съглашение. В случая всички декларират пред гласоподавателите, че ще поддържат тези политики, които държавното управление се задължава да организира. Онези въпроси, по които имаше единогласие предходните дни, са добра основа за програмата за ръководство на държавното управление. Тя постоянно може да бъде допълвана, само че би трябвало да стане с решение на Народно събрание, тъй като другояче подписването на обособени съглашения няма стойност. Би било джентълменска дума, която има цената на хартията и мастилото ", изясни, учител по конституционно право.

До идващия петък Пламен Николов би трябвало да върне изпълнен мандата на президента, който по-късно да бъде признат от депутатите.

" Ако имаме проблем с някой от претендентите за министри, защото се е случвало в предишното, а и в този момент виждаме, че в придвижване трансформират имена, теоретично е допустимо да се смени някой от претендентите сред президентството и Народно събрание ", посочи Киселова.

Според Конституцията претендент, който е посочен за министър, може да бъде заменен досега, в който се гласоподава в пленарната зала. Правителството може да бъде утвърдено в пленарната зала и с нормално болшинство.

Оказва се, че държавно управление без Движение за права и свободи е допустимо, само че единствено в случай че Има Такъв Народ се разбере с " Демократична България " и " Изправи се! Ние идваме! ". Сметките не излизат обаче, в случай че няма поддръжката и на левицата.
 Политически размишления и пристрастености към кандидатурата на Пламен Николов за министър председател Политически размишления и пристрастености към кандидатурата на Пламен Николов за министър председател
И през днешния ден политиците разясниха номинацията на " ИТН " за министър председател и съставянето на държавно управление.  Като фенове на процеса...

Какви са разновидностите за ново държавно управление предвид на броя на депутатите в Народното събрание?

Ако макар спора от през днешния ден се стигне до поддръжка за предлагането на " ИТН ", то може да получи 148 или даже повече гласове. Това са групите на партията на Слави Трифонов, " Демократична България ", „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” и Българска социалистическа партия. Трите партии, с които " ИТН " договаря всъщност.

Съществува обаче опция и за държавно управление на малцинството. Кабинет може да бъде определен както с гласовете на трите, по този начин наречени " партии на митинга " - 112 депутати, по този начин и даже единствено с гласовете на " ИТН ".

Това, чисто теоритично може да стане при минималния кворум от 121 депутати. Тогава 65-те представители на партията на Слави Трифонов са задоволителни за избиране на кабинет.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР