Партията Глас народен ще се яви със самостоятелна листа на

...
Партията Глас народен ще се яви със самостоятелна листа на
Коментари Харесай

„Глас народен” самостоятелно на евроизборите, чака рамо от Пет звезди в Италия

Партията „ Глас национален ” ще се яви със независима листа на евроизборите, сподели нейният ръководител Светльо Витков в предаването „ Лице в лице ”.
А в случай че има депутати в европарламента, ще търси поддръжката на италианската партия „ Пет звезди”.

Тя е учредена от общественика и комика Бепе Грило. На парламентарните избори в Италия през 2013 година партията получава 26% от гласовете, най-хубавия резултат за обособена партия. В момента тя ръководи с ултра дясната „ Лига на Италия “.

Светльо Витков разяснява, че независимото явяване без обединения е по-чистоплътно:

„ Научихме си урока. В обединенията не се чува мнението ти, би трябвало да се съгласяваш с това на другите, ще се явим сами, имаме си наша листа. Водачи са Венета Маджистрели и Ален Попович. Те не са във вътрешността в политиката, не са водачи на партии, съумели са сами със собствен бизнес. А Маджистрели работи в Брюксел ", изясни ръководителят на " Глас национален ".

Създадената преди последните парламентарни избори през 2017 коалиция сред Реформаторския блок и партията на солиста на " Хиподил " Светослав Витков - " Глас национален ", се разпадна март месец 2018 година Като мотив за развода с реформаторите от " Глас национален " показаха " продължаващия разпад в обичайна десница ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР