Партията Единна Русия с мнозинство в Държавната дума няма да

...
Партията Единна Русия с мнозинство в Държавната дума няма да
Коментари Харесай

Управляващите в Русия няма да слагат плакати с Путин и Медведев за местните избори

Партията " Единна Русия " с болшинство в Държавната дума няма да употребява в акциите си за локалните избори наесен облиците на президента Владимир Путин и на премиера Дмитрий Медведев. Това декларират пред онлайн изданието " Знак " хора от щабовете на ЕР в съветските райони, които ще гласоподават на 9 септември. Такива са съгласно тях рекомендациите от Москва, оповестява Българска телеграфна агенция.

Партийната върхушка не предлага също така на " единните руснаци " прекомерно упорито да припомнят на гласоподавателите, че ръководител на " Единна Русия " е таман министър председателят Медведев, чийто кабинет пое отговорността за пенсионната промяна в Русия.

Предложението за повдигане на пенсионната възраст провокира митинги в Русия, откогато бе оповестено на 14 юни. Миналия месец анкета сподели, че към 90 % от популацията са срещу законопроекта, а петиция против него към този момент събира милиони подписи в интернет.

" То и без рекомендации от Москва никой не се канеше да употребява в акцията облика на Медведев, за какво да го вършим на фона на пенсионната промяна? ", цитира " Знак " реакция на функционер на ЕР от Сибир.

Политологът Константин Калачов припомня, че управляващите в Русия в никакъв случай не са разрешавали злоупотреби с облика и цитати от Путин, който се показва за надпартиен президент.

" Медведев е друга работа - споделя специалистът. - Все отново е ръководител на партията, неин формален водач. Централният щаб на ЕР очевидно счита, че Медведев би донесъл повече минуси, в сравнение с плюсове. Според партията неговият облик и цитати са несъответствуващи за пропаганда. Рейтингът на партията вероятно е по-висок от този на нейния фиктивен водач. "

А самият Медведев няма да кара партийците да коментират пенсионната промяна, счита Калачов.

Предизборната обстановка в Русия " е радикално друга от всичко, което режимът е виждал преди ", разяснява аналитикът Абас Галямов.

Откакто ръководи Владимир Путин - " през последните 18 години, центърът гледаше да се свързва единствено с известни неща, прехвърляйки нормално негативите на районните управници. Вдигането на пенсионната възраст промени нещата - в този момент отговорността за решението, дразнещо електората, легна върху федералния център, а районните управляващи се пробват тихомълком да се дистанцират от него ", изяснява Галямов пред изданието " Знак ", представено от Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР