Партията е с двама нови заместник председатели след националния съвет

...
Партията е с двама нови заместник председатели след националния съвет
Коментари Харесай

Бойко Борисов с нови заместници в ГЕРБ

Партията е с двама нови заместител ръководители след националния съвет през днешния ден. Йорданка Фандъкова и Димитър Николова отстъпват местата си на Томислав Дончев и Даниел Митов. Уставът е изменен, Изпълнителната и контролна комисия също са с сменен състав. Призивът на водача е членовете на партията му да бъдат обрани и градивни.

Мобилизация - твърда, само че доброжелателна - с това благопожелание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов стимулира членовете на партията си да продължат да работят. Оцени като нереално това да са първа мощ след цялостен мандат. Смята, че хората правят оценка свършеното, само че желаят да се надгражда.

" Предстоят ни два доста тежки месеца против доста, доста пари, които са изправени против нас. Аз направих неприемливи неточности, които за наслада се регистрират като триумфи измежду нашите евроатлантически сътрудници ", съобщи Борисов.

Обърна се към втората политическа мощ с думите, че задачата на едно политическо съревнование е да управляваш, а не да свалиш някого. Отговори задочно на упреците на Трифонов, че бил излъгал за цената на изборите.

" Новият политически водач, сътрудника Трифонов, през вчерашния ден май се заял с мен, че съм споделил, че изборите костват 150 милиона. Да, те могат да костват 130 или 140, само че във всички случаи са над 100. Целта на тези избори не е да се направи парламент да смени един закон, а да сформира ръководство. Това е задачата на тези избори. Не е разногласието какъв брой тъкмо костват. Както е споделил, че 14 милиона ми се виждали малко, на него очевидно над 100 му се виждат малко ", съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде поръчка да потърсят път за разговор.

" Трябва да се опитаме да намерим път към идеологическите сътрудници, в случай че народът ни подреди отново по този начин, не е хубаво да сме в обстановка на последна неприязън. Както Господ е споделил - бит врага си ", разяснява Борисов.

Преди речта на водача бяха заменени заместниците на Борисов в партията. Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха заменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът е да имат повече време за работа като кметове.

" Да не ме разбере някой неправилно - те остават от най-заслужилите, ставаме все по-старейшини, тъй че се надявам да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, само че партийната работа изисква всекидневно наличие на събрания ", съобщи Борисов.

Заяви, че с избора си на Дончев и Митов споделя задоволително.

" С този избор ГЕРБ заема място на център дясно като евроатлантическа партия ", съобщи Борисов.

Новият заместник-председател на ГЕРБ подлага на критика Румен Радев, че през вчерашния ден на среща на НАТО в Букурещ подписал декларация, осъждаща съветски дейности, саботажи на територията на страни на НАТО, само че е скрил това от българските жители.

" Президентът освен е скрил декларацията, а се пробва да играе някаква мошеническа игра на нещо като тука има-тука няма с геополитическите позиции на България ", съобщи Даниел Митов.

" Двуличието е в основата на тези хора, те се пробват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия. В същото време, когато президентът Байдън приказва на тази среща на Г-9, приема декларация. Не можеш да кажеш, нямаш мъжеството, нямаш вдигнатия пестник, да кажеш - аз не съм склонен с тази декларация ", съобщи Бойко Борисов.

Дончев счита, че би трябвало да се балансира.

" Светът се трансформира, динамичен е, упованията на хората се трансформират, би трябвало да се опитаме да бъдем на висотата на публичните упования ", съобщи Дончев.

На партийния конгрес бяха признати и промени в устава на партията. Така бе увеличена числеността на Изпълнителната комисия - от осем на дванадесет членове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР