Партията-държава на Виктор Орбан може да се сравни с Камора-

...
Партията-държава на Виктор Орбан може да се сравни с Камора-
Коментари Харесай

Петър Кръстев: Партията-държава на Орбан е като Неаполитанската мафия

„ Партията-държава на Виктор Орбан може да се съпостави с Камора- Неаполитанската мафия “. Така Петер Кръстев, учител в Metropolitan University в Будапеща разяснява политическата обстановка в Унгария в предаването „ Кой приказва “ по Дарик.

Във вторник хиляди унгарци стачкуваха в Будапеща с искане министър председателят Виктор Орбан и основният прокурор на страната Петер Полт да подадат оставка.

До митинга се стигна, откакто някогашният държавен чиновник Петър Мадяр, който е и някогашен брачен партньор на ексминистъра на правораздаването Юдит Варга, разгласява в ютуб скрито записан диалог с нея. В него Варга разкрива детайлности за корупционни покупко-продажби, в които са взели участие помощници, свързани с началника на кабинета на Орбан - Антал Роган. По думите ѝ те са предложили на прокурорите какво би трябвало да се отстрани от документите, свързани със случая Волнер/Шадл.

През 2022 година някогашният държавен секретар на Министерството на правораздаването Пал Волнер бе упрекнат в приемане на рушвет от някогашния началник на правосъдните реализатори Гиорги Шадл. И двамата отхвърлят обвиняванията.

„ Петър Мадяр е един младок и артикул на тази партия „ Фидес “. Благодарение на някогашната му жена Юдит Варга той стана шеф на фонда за студентските заеми, които за Унгария са много пари, поради, че всеки взима заеми при образование “, разяснява Петър Кръстев пред Дарик.

Кръстев съпостави цялата обстановка след идването на власт на партията „ Фидес “ от 2010 г насам, като италианския сериал „ Гомор “ за Неаполитанската мафия “.

На въпроса дали се чака този скандал да разклати властта на Виктор Орбан, Кръстев отговори, че въпреки болшинството да желае да повярва в младото лице на „ месията “, в действителност всички са артикул на „ тази мафия “.

Чуйте целия диалог в прикачения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР