Партията Български възход на бившия служебен премиер и военен министър

...
Партията Български възход на бившия служебен премиер и военен министър
Коментари Харесай

Учредява се партията Български възход на Стефан Янев

Партията " Български напредък " на някогашния длъжностен министър председател и боен министър Стефан Янев ще бъде учредена публично в столицата, като през днешния ден се събра Инициативният комитет.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа групировка. Днес ще бъде призната учредителна декларация, в която ще залегнат главните правила и цели на групировката.

Стефан Янев съобщи пред учредителите, че се слага ново начало в българската политика с партия, която ще бъде действително покрай хората и в непрекъснат контакт с гражданското общество.

Националният интерес ще бъде защитаван с съответни политики, самостоятелност и търсене на баланс във външната политика. Пред учредителите Янев сподели също, че в България няма система, която да действа обикновено.

Новата партия си слага за цел да отстоява почтено името на България и да сложи ново начало, което ще е белязано от непрестанно развиване напред. Като съществена идея се дефинира повече правдивост, същинска народна власт, суверенитет и национално достолепие.

Преди учредяването в обществената мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема нужда от поява на нова и достоверна политическа групировка, която да регистрира настройките и да чува основателните претенции на гражданското общество за повече правдивост, предвидимост в ръководството, повече отговорност, успеваемост и съблюдаване на разпоредбите.

Стефан Янев беше назначен за боен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, само че през месец март беше освободен от поста си, поради спорните дейности и изявления, по отношение на войната в Украйна. Неговата позиция в поддръжка на Русия беше призната като компрометираща България като член на НАТО и Европейски Съюз.

Стефан Янев беше отпред на Министерството на защитата и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, когато беше и вицепремиер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР