Партия ВОЛЯ скочи срещу ВМРО, заради мерките за стимулиране на

...
Партия ВОЛЯ скочи срещу ВМРО, заради мерките за стимулиране на
Коментари Харесай

ВОЛЯ скочи срещу ВМРО заради парите за образовани родители

Партия ВОЛЯ скочи против Вътрешна македонска революционна организация, поради ограниченията за стимулиране на раждаемостта при пълнолетни и образовани родители, която съветници от редиците на войводите внесоха в СОС. 

В предизборната стратегия на ВОЛЯ е планувана финансова помощ при раждане на дете в размер на 1000 лв. за първо, 2000 лева- за второ, 3000 лв. за трето, а за четвърто и всяко последващо дете – 1000 лв., в случай че родителите са пълнолетни и имат приключено приблизително обучение. Като тези суми би трябвало да нарастват във времето.

„ Стимулирането на грамотната раждаемост беше измежду нашите предизборни цели. Затова ние внесохме това предложение в Народно събрание още през октомври 2017г. като смяна в Законопроекта за държавния бюджет за 2018г. Тогава обаче псевдо-патриотите от Оперативна програма бяха срещу с аргумента, че това е дискриминация ”, напомня Елена Аксиева- народен представител от ВОЛЯ и член на комисията по образованието и науката, оповестиха от Воля. 

„ Не сме сюрпризирани, че от Вътрешна македонска революционна организация меко казано „ заимстват “ наши хрумвания. Това е следващото доказателство, че нямат лични такива, които да са в интерес на хората. И, несъмнено, демонстрира тяхното политическо двуличие, щом не поддържат едно положително за младите фамилии предложение, а след това желаят да го пробутат на хората като свое, твърди още депутатката. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР