Партия Възраждане винаги е била за разширяване на възможностите на

...
Партия Възраждане винаги е била за разширяване на възможностите на
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Възраждане винаги е била за разширяване на ядрената енергетика

Партия " Възраждане " постоянно е била за разширение на опциите на България във връзка с нуклеарната енергетика. Но не ни харесва формата, под която се случва. Така депутатът от " Възраждане " Искра Михайлова разяснява в студиото на " Още от деня " предлагането на Българска социалистическа партия и " Възраждане " да сезират Конституционния съд за новите реактори в АЕЦ " Козлодуй ".

" Ние считаме, че това би трябвало да става с тръжна процедура, че би трябвало да бъде доста транспарантен и открит развой и не може Народно събрание с някакво сега съединено болшинство да задължи Министерски съвет да прескочи този наложителен признак ", изясни Михайлова.

Междувременно депутатите разискват и тактика за развиването на енергетиката до 2053 година Тази точка влезе от през днешния ден за през днешния ден в комисия, по решение на ръководителя.

" Това не е тактика, а обща визия, която касае единствено една част от енергетиката - електроенергетика, няма и една дума за газа. Това е нужна основа, върху която занапред би трябвало да се отвори необятен публичен и политически спор ", посочи Искра Михайлова.

Един подобен консенсус към текстове би оказал помощ за идните договаряния на преговорна група, която ще се занимава с предоговаряне на изискванията по Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика и декарбонизация, добави тя.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР