Партия Възраждане“ организира протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки,

...
Партия Възраждане“ организира протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки,
Коментари Харесай

Протест на „Възраждане“ срещу противоепидемичните мерки

Партия „ Възраждане “ провежда митинг пред Министерския съвет против противоепидемичните ограничения, макар оповестеното от кабинета поетапно отпадане на условието за зелен документ и част от рестриктивните мерки.

От „ Възраждане “ приветстват дейностите на държавното управление, „ до които се е стигнало вследствие на проведения от партията публичен напън “

Лидерът ѝ Костадин Костадинов съобщи, че оповестените периоди са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е недопустимо. Затова митинг ще има и още веднъж ще се търси разговор с министър-председателя:

„ Въпреки, че поздравяваме държавното управление за проявената от него благосклонност, ние не считаме, че би трябвало да се чака до 20 март. Зеленият документ беше въведен безусловно от през днешния ден за на следващия ден и ние желаеме тези периоди да бъдат скъсени, в случай че държавното управление не упорства толкоз настойчиво за 20 март, ние считаме, че този зелен документ би трябвало да бъде отстранен в границите на идващите 7 до 10 дни “.

Здравният министър Асена Сербезова отхвърли анулацията на зеления документ да е обвързвана с митинга:

„ В никакъв случай не мога да кажа, че това е обвързвано с митинга на „ Възраждане “.

„ Това държавно управление е на власт с помощта на митинги и то би трябвало да се отнася с почитание към своите жители “, отговори водачът на „ Възраждане “.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че има данни за готвени провокации по време на митинг, плануван за сряда, само че Костадин Костадинов отхвърли партията му да е обвързвана с сходни дейности и увери.

„ Протестът в този случай изрично мога да заявя, че ще бъде кротичък, тъй като явно е, че ние реализираме в последна сметка това, което сме си сложили за цел “.

Това е вторият митинг на „ Възраждане “ против зеления документ. Този път обаче демонстрацията е и против ценовият потрес у нас. Партията упорства за ограничения в тази посока, както и дейности, които да защитят българското малцинство в Украйна.

Началото на протестната акция е оповестено за 11 часа.

 Снимка: Мария Филева
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР