Партия Сръбска листа“ в Косово свиква протест утре в южния

...
Партия Сръбска листа“ в Косово свиква протест утре в южния
Коментари Харесай

Боец от силите за сигурност на Косово е прострелял двама сръбски младежи, свикан е протест

Партия „ Сръбска листа “ в Косово привиква митинг на следващия ден в южния град Щръпце по отношение на нахлуване против двама млади сърби, които бяха ранени през вчерашния ден от изстрели, създадени от автомобил, оповестява сръбската редакция на районната телевизия Ен1, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Сръбска листа “ афишира митинг против " бруталния опит за ликвидиране на сръбското момче Стефан и сръбския юноша Милош “ и поради „ непрекъснатите антисръбски репресии на режима на Албин Курти ", оповестява малкия екран, като се базира на известие на партията на косовските сърби.

Протестът ще се организира в неделя по обяд в град Щръпце, който се намира в региона, където бяха ранени двамата млади сърби. Пострадалите - 21-годишен мъж и 11-годишно момче, са оперирани в болница и са вън от заплаха, съобщи ДПА.

Президентът на Косово Вьоса Османи и министър-председателят Албин Курти осъдиха закононарушението, осведоми ДПА.

Министърът на защитата на Косово Арменд Мехай също осъди нападението и сподели, че е забъркан 33-годишен член на Силите за сигурност на Косово, оповестява телевизия Ен1.

Инцидентът стана в село Готовуша, покрай Щръпце. Вчера православните сърби означиха Бъдни вечер съгласно Юлианския календар. Мнозинството от хората, които живеят в региона на Щръпце, са сърби, показва ДПА.

" Приканваме всички жители от цяло Косово и Метохия да дойдат на този кротичък и либерален митинг на следващия ден, да поддържат ранените и техните фамилии, само че и да повдигнат глас против тиранията на Албин Курти, чиято последица е опасността за мира и непрекъснатото гонене на сръбския народ в тези региони ", декларират от „ Сръбска листа “.

Протестът е плануван за същия ден и по същото време, когато съперниците на дейностите на сръбските управляващи и на „ Сръбска листа “ оповестиха проява в Косовска Митровица, припомня Ен1.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР