Партия Продължаваме промяната“ възстановява част от подкрепата си, но ГЕРБ

...
Партия Продължаваме промяната“ възстановява част от подкрепата си, но ГЕРБ
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ повежда с малко пред ПП, Има такъв народ остава под чертата

Партия " Продължаваме промяната “ възвръща част от поддръжката си, само че ГЕРБ остава първа политическа мощ, до момента в който `Има подобен народ “ и групировката към Стефан Янев " Български напредък " бележат ерозия. Това демонстрират резултатите от последното изследване на организация " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ", оповестено в понеделник.

" Продължаваме промяната " съумява да възвърне част от поддръжката си, като този месец 21,4% от гласуващите декларират, че биха дали своя глас за групировката на Кирил Петков и Асен Василев. През май поддръжката за Политическа партия се беше свила до 17,5% от гласуващите.

Въпреки това възобновяване Политическа партия не съумява да си върне първата позиция, която се заема от ГЕРБ, като през юли партията на Бойко Борисов се употребява с доверието на 23,6% от гласуващите.

Няма съществено раздвижвания измежду последователите на Движение за права и свободи (10,7% от гласуващите), Българска социалистическа партия (9,8%), Възраждане (9,6%) и Демократична България (6,9%).

Последното изследване на " Тренд " регистрира ерозия в поддръжката към новата групировка на Стефан Янев " Български напредък ", която през този месец набира 5,7% от гласуващите - с близо 2% под началната ѝ позиция от 7,6% през месец май.

Големият губещ от последните събития наподобява е " ИТН ", който отбелязва спад и остава на 3,8% от гласуващите, което заплашва опциите му за парламентарно посланичество при нови избори. " Изправи се, България " и Вътрешна македонска революционна организация остават с поддръжка от надлежно 1,6% и 1,1% от гласуващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР